diáksport

2020.10.25. 15:30

Sikeres munkáját díjazták

Diáksportért kitüntetésben részesült Diczházi Mónika, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség titkára.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

Az országos elismerést a szervezet közelmúltban tartott közgyűlésén adták át. A hagyományoknak megfelelően az idén is azokat jutalmazták, akik minden rendelkezésükre álló eszközzel segítették a szövetség szerteágazó tevékenységét, hozzájárultak a rendezvények zökkenőmentes lebonyolításához és sikereket értek el tanítványaikkal.

A röplabda a kedvence

Diczházi Mónika főállásban a Miskolc Városi Szabadidőközpont programszervezője. A testnevelés–földrajz szakos általános iskolai tanári diplomával rendelkező sportember a Testnevelési Egyetem gyógytestnevelés szakát is elvégezte, a műfajok közül pedig a röplabda áll hozzá

a legközelebb.

– Tizenkét éves voltam, amikor megismerkedtem ezzel a sportággal, amelyet azóta is nagyon szeretek – kezdte a díjazott tanárnő, majd így folytatta: – A Miskolci Sport­iskolánál tizenkét esztendeig edzősködtem, jelenleg pedig a DVTK utánpótlásában ügyködöm, az U13-as korosztályt viszem. A Magyar Diáksport Szövetségben tagja vagyok az öttagú röplabda albizottságnak, tisztségemből eredően évente elnökösködöm valamelyik országos döntőn. Itt jegyzem meg, hogy ha szabad így fogalmaznom, a 2020-as idény nem a miénk... A koronavírus-járvány miatt márciusban a diáksportban is megállt az élet, a versenyrendszert pedig szeptemberben beindítottuk, de a pandémia miatt akadozottan haladunk az eseményekkel. Bennünk megvan a törekvés arra, hogy ilyen-olyan szintű viadalokat szervezzünk, beltéri tornák azonban még nem voltak, a legtöbb intézmény tornatermét most ugyanis lezárták a „külsősök” előtt, és nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő. Amíg nem javul a helyzet, magunk előtt toljuk a versenyeket, tesszük mindezt annak érdekében, hogy mindenki részt tudjon venni rajtuk.

Szívvel és lélekkel

A miskolci titkárt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület terjesztette elő az MDSZ kitüntetésére. Ajánlásukat azzal támasztották alá, hogy Diczházi Mónika térségük diáksportéletének mozgatórugója, és immáron két évtizede szível-lélekkel szervezi és rendezi az ország egyik legnagyobb és legerősebb „egységének” programjait.

– Valóban húsz év áll mögöttem, a miskolci szövetségnél pedig 2010-től ügyködöm – folytatta a díjazott. – A teljes vertikumot felügyelem. Címszavakban a munkámról: kiírások, nevezések, helyszínek, lebonyolítások, érmek, oklevelek, továbbá kezelem a honlapunkat, valamint kiveszem a részem a testnevelő tanárok továbbképzéséből is.

Áldozatos és szakszerű

Kollégáinak arra a megállapítására, mely szerint Diczházi Mónika mindig vidám és pozitív gondolkodású személyiség, így válaszolt:

– Örülök, ha ezt mondják. Ilyen az egyéniségem és vallom, hogy áldozatos és szakszerű munkával minden nehézség legyőzhető.

(A borítóképen: Diczházi Mónika)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!