Meccs beharangozó

2020.10.08. 11:00

Pénteken este a Slovan lesz a Macik vendége

Szerdán eldőlt: megkezdi menetelését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-archívum

Napokig kérdéses volt, hogy a piros-fehérek mikor játszhatják le első mérkőzésüket a szlovákiai alapú Tipos Extraligában. A „füst” szerdán délelőtt szállt fel, így a népkerti jégcsarnokban pénteken 18 órától láthatják az érdeklődők a DVTK Jegesmedvék – Slovan Bratislava találkozót.

Nem teljes csapattal

– A legfontosabb, hogy lesz meccs, amelyre azonban sajnos nem tudunk teljes csapattal kiállni – mondta lapunknak Marosi Tamás, a diósgyőriek sajtómunkatársa. – Akik pozitív esetet produkáltak, vagy akikkel kapcsolatban az orvosok úgy ítélik meg, hogy nem játszhatnak, azok természetesen kihagyják a nyitó mérkőzésünket.

A Jegesmacik, mint ismeretes, a múlt heti első és második fordulóban nem szerepeltek. Arról még nem született döntés, hogy az október 2-re kiírt, HK Dukla Trencin elleni hazai és az október 4-re kisorsolt HK Nitra együttesével szembeni idegenbeli összecsapásaikra mikor kerül sor – erről a klubok egyezsége után a liga illetékes bizottsága dönt majd.

A két ország egészségügyi- és kormányszerveinek döntése eltérő: Szlovákiában nézők nélkül kerül sor a legmagasabb osztályú hokitalálkozókra, Magyarországon azonban nem léptek életbe korlátozások, ennek következtében a jégcsarnokban szurkolhatnak a műfaj kedvelői. A DVTK szerdán felszabadította a jegyértékesítést, viszont önkéntes alapon szabályozza az állóhelyre (az úgynevezett könyöklőkre) szóló biléták árusítását. Mindezt ennek érdekében teszi, hogy – tekintettel a koronavírus-járványra – a nézők egymástól bizonyos távolságot tartva helyezkedjenek el a lelátón.

A hét végi program

3. forduló, október 9., péntek, 18.00, Miskolc: DVTK Jegesmedvék – HC Slovan Bratislava

4. forduló, október 11., vasárnap, 17.00, Besztercebánya: HC '05 Banská Bystrica – DVTK Jegesmedvék

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!