Aluinvent-DVTK

2020.10.08. 08:00

Győzelem Montai-Vukov utolsó perces triplájával

Az első hazai meccsét is megnyerte az Aluinvent-DVTK, ha nem is könnyen.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A női kosárlabda NB I. 2. fordulója keretében szerda este a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK együttese a VBW CEKK Cegléd gárdáját fogadta. Hét hónap és hat nap után játszott ismét hazai tétmérkőzést a piros-fehér csapat, mivel a koronavírus miatt, az előző idény március elején félbeszakadt. A hosszú szünet után a diósgyőri drukkerek nem túl nagy létszámban tértek vissza – az új „divat” szerint szájmaszkban – a lelátóra, például az ultrák szektora teljesen üresen maradt, ők ugyanis a meccs napján bejelentették, hogy szervezetten nem szurkolnak ezen a meccsen, mert a tavalyi évadban elmaradt mérkőzések bérletkompenzációja nem történt meg az új idény előtt. Akik viszont helyet foglaltak a sportcsarnok székein, azok kíváncsian várták, hogy milyen lesz az új alakulat, ugyanis a 12 fős keretben hat új játékos is helyet kapott.

Az elején a Cegléd

A meccs kezdése előtt nem sokkal az okozott izgalmat a vendégeknél, hogy rosszul adták meg a kezdőjüket, így Sotiriou nem lehetett fent az elejétől, 12 másodpercet várnia kellett a pályára lépéssel. Miután bejött, hintett egy hármast, majd Révész vágott be egy duplát. Az első hazai pontot Kiss A. jegyezte, de a 6. percben Ortiz közelije után hazai időkérés következett (5–8). Nem úgy tűnt, hogy ez használt, mert a támadásban és védekezésben is pontatlan DVTK-val szemben újabb vendég pontok következtek, Bozóki büntetői és Ortiz újabb közelije (5–12). A folytatásban Montai-Vukov hármasa, és egy büntetője ért célba (9–12), ez pedig a vendég edzőt késztette szüneteltetésre. A visszatérés után Mokango faragta a hátrányt, de aztán Bozóki faultos kombinációja, és a Sotiriou középtávolija után ismét tisztes előnyre tett szert a Cegléd (11–17). A negyed hajrájában Montai-Vukov büntetői és Aho triplája ért célba, ezzel lett szoros ez a játékrész (16–17).

A második menet elején Medgyessy büntetőivel először vezetett a meccs folyamán a Diósgyőr, majd Vitola is szerzett két egypontost, ráadásként pedig egy duplát (22–17). A vendégek védőjátéka tele volt faultokkal, bő két perc alatt már ötnél jártak, a hazaiak pedig szépen termeltek, a 14. percben egy remek Medgyessy–Vitola összjáték után utóbbi volt eredményes (27–18). Egy minutummal később, Pusztai leindításos kosarasa után pedig ceglédi időkérés tűződött műsorra (30–21). A visszatérés után Medgyessy hármasának örülhettek a hazai nézők, és annak, hogy kétszámjegyű lett az előny. Az ekkor összekapart fórból, a negyed elején jól védekező Diósgyőr 7 pontot őrzött meg a játékrész végére, elsősorban azért, mert a hosszú szünetig hátralévő időben pontatlanul dobtak (35–28).

Montai-Vukov

Térfélcsere után Medgyessy majd Mokango gyarapította pontjai számát, válaszként Ortiz hárompontosa vánszorgott a gyűrű széléről a közepébe, majd Montai-Vukov vert be tisztán egy trojkát. Aztán Vitola ért el akciógólt, ami után vendég időkérés következett (44–31). A 24. percben 46–34-nél Ortiz összeszedte a negyedik faultját, le is cserélték, de két másik légiós, Sotiriou és Moore igyekezett megnehezíteni a DVTK dolgát. 48-40-nél hazai időkérés miatt állt a játék, majd nem sokkal később 50-46-nál is. A pauzát követően Kiss A. szerzett két duplát, és ezek is kellettek ahhoz, hogy a negyed végére hat pontos hazai előnyt mutasson az eredményjelző (56–50).

A negyedik negyed elején Kányási is megszerezte első pontjait, majd 58-54-nél a reklamáló Ortiz kapott technikait, amivel kipontozódott, majd Böröndyt kellett végleg lecserélni, mert neki is összegyűlt az ötödik személyi hibája. A 35. percben a hazai támadóidő lejártának pillanatában Vitola húzott be középtávolit, de a vendégek legjobbja Sotiriou szinte azonnal válaszolt (62–58). Diósgyőri időkérés után izgalmas végjáték következett, volt 64-61 is, Sotiriou hármasát követően, majd 66–63-nál Sotiriou faultos kosarával egyenlő lett az állás (66-66). A meccs utolsó percében Montai-Vukov hármasa ért célba (69–66), ez volt a döntő momentum, ezzel nyert az erősen idény eleji formát mutató DVTK.

Aluinvent-DVTK – VBW CEKK Cegléd 71–69 (16–17, 19–11, 21–22, 15–19)

Miskolc, 300 néző. V.: Tőzsér, Pozsonyi, Györfy.

Aluinvent-DVTK: Aho (3/3), MEDGYESSY (15/3), Pusztai (7), VITOLA (13), Kiss A. (8). Csere: Kányási (3), Mokango (10), MONTAI-VUKOV (12/9), Frindt (-), Tóth F. (-). Vezetőedző: Földi Attila.

VBW CEKK Cegléd: McBryde (7), Szirony (-), Révész (2), Kobolák (-), ORTIZ (15/9). Csere: SOTIRIOU (25/9), Moore (7), Böröndy (5), Bozóki (8/3), Kuttor (-), Viszmeg (-). Vezetőedző: Konstantinos Keramidas.

Kipontozódott: Ortiz a 33., Böröndy a 34. percben.

Földi Attila: – Amire előzetesen számítottunk, azt kaptuk, nehéz mérkőzés volt. Megint egy szoros végjátékot kellett játszanunk, de ha picit türelmesebben, okosabban kosarazunk, akkor a végén nem lettek volna ilyen izgalmak. A miénk is új csapat, ahogy az ellenfélé, talán emiatt jönnek a holtpontok a játékunkban. Ebben az erőltetett menetben csak az a fontos, hogy nyertünk, hogy megszereztük a második győzelmünket, szeretnénk szombaton ezt a sorozatot folytatni.

Konstantinos Keramidas: – Ez egy új csapat, új edzővel, sok új játékossal, akik különböző filozófiákkal érkeztek, és idő kell, hogy ezt csapattá alakítsuk. Nehéz meccs volt, a hazai csapat jóval több büntetőt dobhatott, a végén Sotiriou egyes pozícióban játszott, holott a görög válogatottban négyest szokott. Harcoltunk, ezzel nem volt gond, és ha így folytatjuk, lesz jobb is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!