Aluinvent-DVTK

2020.10.19. 13:30

A jó kezdés kevés a sikerhez

Nem született meglepetés Szekszárdon, a beugró szakvezetővel kikaptak a DVTK-s kosarasok.

Berecz Csaba

Forrás: Nemzeti Sport

A női kosárlabda NB I. 5. fordulójában vasárnap este az AKSC Szekszárd vendége volt az Aluinvent-DVTK. A vasárnapi túrára nem tartott a csapattal Földi Attila edző, akiről szombaton kiderült, hogy koronavírusos lett.

A piros-fehérek egy hét múlva a törökországi Izmitbe utaznak Euroliga-selejtező mérkőzésre, ahová két negatív koronavírusteszttel lehet útra kelni. Ezért mentek pénteken reggel tesztre a csapat tagjai, aminek szombat délután lett meg az eredménye. Ekkor tudta meg a szakvezető, hogy – annak ellenére, hogy tünetmentes – pozitív a teszteredménye. Mivel Földi Attilának nincs pályaedzője, így csak „elöljárója”, Völgyi Péter jöhetett szóba, mint olyan, aki átveszi a csapat irányítását addig, amíg a házi karanténból ki nem szabadulhat az edző. Mindez azt jelentette, hogy a sportszakmai igazgató meccselt a piros-fehérek kispadján Szekszárdon.

Két percen belül

Magas szerkezetű csapatokkal kezdett mindkét együttes, Kányási-tripla, majd -dupla után a lepattanókat jól szedő vendégek meglépni látszottak. Kiss A. és Medgyessy jó büntetői között hazai időkérés miatt állt a játék (0–9). Aztán a 4. percben Goree megszerezte csapata első gólját, a triplavonal mögül, majd Studer követte el néhány másodperccel később ugyanezt. A hazai együttes ettől akkora lendültet kapott, hogy két percen belül (!) megfordította az állást (12–11). Emiatt Völgyi Péter időt kért. Ez valamelyest használt, innentől felváltva vezettek a csapatok, azzal együtt, hogy mindkét oldalon sokat cseréltek a szakvezetők. A negyed végére pedig döntetlen állás alakult ki (19–19).

A második játékrész elején sokkal nyugodtabban játszott mind a két csapat, de a DVTK viszonylag hamar összeszedett négy faultot a védekezésben (22–22), és ez a folytatásra elbizonytalanította őket. A hazai csapat ezt kihasználva kezdett ellépni, védekezésben feljavultak a szekszárdiak, és nem mellékesen a padról erősebb minőséget tudott a pályára mozgatni Djokic edző (31–24). A 17. minutában 33–26-nál kértek szünetet a vendégek, de a támadásban a vészes pontszegénységük sehogyan sem akart megszűnni (37–29).

Fordulás után

Goree középtávolijával indult a harmadik játékrész, majd egy eladott vendéglabda után Skoric szerzett könnyű kosarat, és a meccs során először vezetett 10 pontnál nagyobb különbséggel a Szekszárd (41–29). A hazai együttes kontroll alatt tartotta a meccset, a vendégek kulcsjátékosait jól semlegesítették, olyannyira, hogy Mokango csak a 26. percben szerezte meg az első kosarát (49–34). Ez a különbség megmaradt a negyed végéig (56–41), és tulajdonképpen nem maradt nyitott kérdés a záró etapra.

A DVTK a meccs első felében annak köszönhetően tudott partiban lenni, hogy a kötelezően szerepeltetendő 20 év alatti játékos tekintetében Kiss A. jóval jobb volt Miklós M.-nél, illetve Holcznál, de a fordulás után nyáron nagyot erősítő szekszárdiak megmutatták, hogy magasabb minőséget képviselnek a jelenlegi Diósgyőrnél. Igaz, a szétforgatott hazai csapattal szemben, a 37. percben Mokango hármasával tízen belülre kozmetikázta magát a DVTK (62–54), ám az AKSC időkérése után a hajrára izmos ötöst küldött vissza a szekszárdi szakvezető. Olyat, amelyik 1 percen át folyamatosan támadhatott, mert pontatlan dobásaik után rendre leszedték a támadólepattanókat, és ezzel betakarták a diósgyőri reménysugarat.

AKSC Szekszárd – Aluinvent-DVTK 67–57 (19–19, 18–10, 19–12, 11–16)

Szekszárd, 1000 néző. V.: Győrffy, Minár, Tóth C.

AKSC Szekszárd: STUDER (10/6), Miklós M. (3/3), Skoric (8), Krnjic (4), GOREE (16/3). Csere: MCCALL (21), Zele (-), Szabó F. (2), Theodoreán (3/3), Holcz (-), Bálint R. (-). Vezetőedző: Djokic Zeljko.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (7), Kányási (9/3), Vitola (5), KISS A. (14), Mokango (10/6). Csere: Pusztai (7), Montai-Vukov (-), Aho (5/3), Tóth F. (-). Sportszakmai igazgató: Völgyi Péter.

Djokic Zeljko: – Ebben a szezonban minden mérkőzés ünnep, kiváltképp, ha nézők előtt zajlik. Győztünk ugyan, de triplában nem nyújtottunk jót, hiányzott Friskovec, aki ebben segített volna minket.

Völgyi Péter: – Két dologban múltak felül bennünket a szekszárdiak: támadólepattanóból 20-at engedtünk nekik, ez nagyon sok, ezzel nem lehet meccset nyerni, és hogy a saját harmadunkban sok labdát visszaadtunk. Van több olyan játékosunk, akiknek még szokniuk kell ezt a légkört. Keményedni kell, hogy nyerni lehessen Szekszárdon. Hiányoztak az egyéni extra teljesítmények is ahhoz, hogy egy ilyen csapat ellen ki-ki meccset tudjunk játszani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!