Kerékpár verseny

2020.07.21. 18:30

Ezúttal Görömbölyön tekertek a ,,montisok”

A hobbi kategóriában a 2 km-es könnyített pályán rendezett erőpróbát bulifutamnak találták ki.

Szűcs István

Forrás: Hote Se

A HOTE SE július 19-én, vasárnap Miskolc-Görömbölyön rendezte meg a Borsod MTB Bajnoka Series 2. futamát, amelyen összesen 7 rajtot tartottak, s 128-an neveztek. A versenyközpontot Miskolc-Görömbölyön, a pincesorom, a Grál Pince szomszédságában jelölték ki a rendező tagjai, akik reggeltől késő délutánig remek hangulatot teremtettek a résztvevők és családtagjaik, kísérőik számára.

Nagy csatákat

– A szombaton leesett eső kicsit trükkössé tette a pályát, de ez szinte csak a nagy kört érintette, vasárnap viszont csoda időnk volt, kisütött a nap – tudtuk meg Molnár György főszervezőtől, aki a master férfi kategóriában ezúttal is nyeregbe pattant és másodikként érkezett célba. – Az előnevezések számából már láttam, hogy nem leszünk kevesen, ami beigazolódott. Tömeg volt a pincesoron is, összesen biztosan arra járt 350-400 ember, de ezt a számot nehéz megsaccolni. A gyerekek futamaival kezdtünk, a kicsik szokás szerint nagy csatákat vívtak, a szülők velük együtt, hatalmas szurkolás közepette élték meg a küzdelmeket. Majd jött egy újdonság a hobbi kategória, az amatőr bringásoknak. A 2 km-es könnyített pályán rendezett erőpróbát „buli” futamnak találtuk ki, de jó kis verseny kerekedett ebből is. Ezt követően megkezdődött a nagy pályás verseny, mindenkinek bejött az új pálya vonalvezetése és a jó idő már kezdte felszárítani a saras részeket is. A nők, szeniorok és nagyobb gyerekek betörték az útvonalat az elit futamra, így akkora már egészen jól használható, túlnyomó részt száraz, jól tekerhető pálya várta a sportolókat. A rendezői csapat és a magam nevében nagy köszönetet kell mondjak mindenkinek, aki segített eljutni idáig, létrehozni és ilyen színvonalassá tenni ezt a versenyt.

Sok idejük nincs a pihenésre a bringásoknak, ugyanis ezen a hétvégén már jön is a 3. forduló, méghozzá július 26-án Ózdon.

A görömbölyi győztesek

Felnőtt férfi: Molnár Péter (HOTE)

Master férfi: Szaszkó Gergő (Eger MTB)

Felnőtt női: Oravecz Lora (Pilis Cross Country Club)

Senior férfi: Boros Gyula (Miskolc)

U17 fiú: Magyar Bendegúz (Kis-Galya KSE)

U15 fiú: Magyar Botond (Kis-Galya KSE)

U15 leány: Tóth Réka (Kis-Galya KSE)

U13 fiú: Feledy Bence (Kis-Galya KSE)

U13 leány: Tóth Emese (Kis-Galya KSE)

U11 fiú: Stolczenberger Zalán (Kis-Galya KSE)

U11 leány: Rákosi Maya Emma (DKSI, Debrecen)

U9 fiú: Nagy Levente (Nyíregyháza)

U9 leány: Trám Noémi (Kis-Galya KSE)

U7 fiú: Mády Áron (Miskolc)

U7 leány: Magyari Blanka (Miskolc)

Hobbi férfi: Kanyó Gábor (Bükkzsék)

(A borítóképen: Sokan vettek részt az eseményen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!