DVTK

2020.05.25. 11:30

A főpróba megvolt, az előadás lehetne jobb

A DVTK szombaton kétszer is alulmaradt a Kisvárdával szembeni felkészülési meccseken.

Berecz Csaba

Forrás: dvtk.eu

Fotó: Szabó Krisztián

Néhány órával azelőtt, hogy a koronavírus-veszély miatti kényszerszünet lezárult a labdarúgó NB I.-ben, az 1. fordulóból elhalasztott Ferencvárosi TC – Debreceni VSC (2–1) meccs pótlásával, és újraindult az idény, a május 30-i visszatérésre készülő két élvonalbeli együttes játszott dupla edzőmérkőzést Diósgyőrben. Bár DVTK–Kisvárda MG-találkozóra a kiírás szerint még sor kerül(ne) ebben az évadban az NB I.-ben, nem is olyan sokára, június 27-én, a 2019/20-as évad utolsó fordulójában, normál esetben aligha mérkőzött volna meg egymással emiatt a két gárda, de mivel a hazai alsóbb osztályokban már nem folytatódik a bajnokság, és a környező országokban sincs ennek jele, az NB I.-es csapatok tulajdonképpen csak egymás ellen próbálhatják formába hozni magukat.

Elbújva

Ezt jellemzően úgy teszik, hogy igyekeznek elbújni a világ elől, az amúgy is zárt kapus meccsekre az érintett klubok játékosain, edzőin, vezetőin, a csapatot kiszolgáló személyzeten kívül nem engedik be a média képviselőit sem, és a fontosnak tartott felkészülési meccseikről sem adnak élő, képes közvetítést az interneten. Így volt ez szombaton délelőtt is, a Diósgyőr – Kisvárda első találkozón. És hogy mennyire komolyan veszik a titoktartást a felek, azt jelzi a hozzánk eljutott azon információ, hogy bár a meccs­ről készült mozgóképfelvétel, a felek kölcsönösen megígérték a másiknak, hogy ezt nem adják át a másik csapat következő ellenfelének, sem a Diósgyőr az Újpestnek, sem a Kisvárda a Mezőkövesdnek. Így tartva titokban a bajnoki folytatás főpróbáján mutatott teljesítményt.

A DVTK – Kisvárda MG dupla csata első mérkőzésén játszatták a felek a legjobbjaikat, a szabolcsi csapat a legutóbbi tétmeccsén, március 14-én, a Budapest Honvéd otthonában elért 5–1-es győzelmet hozó kezdőcsapatából csak egy játékos, Sassá hiányzott, szorult a B együttesükbe és lépett pályára a második mérkőzésen, helyette pedig Gosztonyi került az alapcsapatba.

A várdaiakkal szemben a Diósgyőr nem tudott az első és egyben a visszatérés előtti utolsó 90 perces edzőmeccsén (a múlt héten 2x60 perces mérkőzést játszottak a Budapest Honvéd vendégeként) a legjobbjaival kiállni, ugyanis többen sérüléssel bajlódnak. Tabakovic, Adukor és Shestakov sem volt játékra alkalmas állapotban, így utóbbi helyett a fiatal, 17 esztendős Orosz Donát jutott szóhoz a védelem jobb oldalán.

Kényszerű cserék

A DVTK „A csapatának” meccsén további két játékost kellett sérülések miatt cserélni. Hasanit, tervezetten a félidőben, mert ő maródiságából van visszatérőben, és emiatt nem akartak neki még teljes meccsterhelést adni. A másik labdarúgó, aki nem játszotta végig a találkozót, az Brkovic volt. A keret egyetlen olyan tagja – a két kölcsönjátékost, Kiss T.-t, és Egerszegit nem számítva –, aki nem hosszabbította meg szerződését a DVTK-val, 70 percet volt fent a pályán, és a hírek szerint húzódás miatt kéredzkedett le a játéktérről. Információink szerint a 31 esztendős szerb belső védő azért nem fogadta el a piros-fehérek ajánlatát, mert más kluboktól is kapott megkeresést, a hírek szerint a Kisvárda is a kérők között van.

Maradva a diósgyőri sérüléseknél: Cortés is emiatt nem tudta az előre tervezett összes percét lejátszani, az első meccs második félideje még megvolt neki, de a második mérkőzés első játékrésze már nem végig, mivel rúgást kapott, így Makrainak hamarabb kellett beállnia helyette. A már említett Adukor, Tabakovic és Shestakov trió mellett Antal B. kapus sem játszott szombaton, de nem sérülés miatt, hanem azért, mert a három hálóőr közül ezúttal neki nem jutott meccs (egy hete pedig Bukránnak).

A két mérkőzés egyik érdekessége az volt, hogy a februárban, márciusban a bajnoki találkozókon alapembereknek számító játékosok közül a sérült Shestakov mellett Rui Pedro maradt ki, a portugál támadójátékos csak a „B csapatban” jutott szóhoz, szemben a DVTK-ban eddig csereként szerepelt Molnár G.-vel, aki most az első csapatban kezdőként futballozhatott. Hogy ő és a társai milyen produkciót nyújtottak, annak csak „titoktartásra felesketett” tanúi vannak, de a kiszivárgott információk szerint a DVTK nem mutatott csúcsteljesítményt, és a hírek szerint nem az eredmény, az egygólos vereség ténye, hanem a mutatott játék, forma volt a fő téma a mérkőzés után.

– A helyzetek kialakításában, a helyzetkihasználásban a minőségi változásra kell helyezni a hangsúlyt a Mezőkövesd elleni mérkőzésig, abban kell előrelépjünk, hogy az utolsó passzok tökéletesek legyenek, mert a Kisvárda elleni meccsen még messze voltunk tavaszi önmagunktól – foglalta össze a szombati napot az Észak-Magyarország érdeklődésére Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője.

Felkészülési mérkőzések

Első mérkőzés

Diósgyőri VTK – Kisvárda Master Good 0–1 (0–1)

Diósgyőr, zárt kapuk mögött. V.: Takács J..

Diósgyőri VTK: Danilovic – Orosz D., Polgár, Brkovic, Vági – Márvárt, Iszlai – Hasani, Molnár G., Kiss T. – Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Kisvárda MG: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Protic – Lucas, Karasiuk – Gosztonyi, Tsoukalas, Bumba – Viana. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Hasani helyett Cortés a 46., Brkovic helyett Szűcs K. a 70., Karasyuk helyett Khimish a 72. percben.

Gólszerző: Melnyk (0–1) a 25. percben.

Második mérkőzés

Diósgyőri VTK – Kisvárda MG 0–3 (0–0)

Diósgyőr, zárt kapuk mögött. V.: Szilágyi S.

Diósgyőri VTK: Bukrán – Farkas M., Szűcs K., Orosz M., Memolla – Zsiga, Egerszegi – Cortés, Rui Pedro, Korbély – Tóth B. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Kisvárda MG: Minca – Hej, Avetisian, Kravchenko, Baranyai – Simovic, Szőr – Kovácsréti, Obradovic, Sassá – Tischler. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Cortés helyett Makrai a 32., Szőr helyett Jelena az 59., Sassá helyett Khimish a 87., Kovácsréti helyett Ryznychenko a 88., Minca helyett Odyntsov a 90. percben.

Gólszerző: Kovácsréti (0–1) az 57., Kovácsréti (0–2) a 78., Tischler (0–3) a 86. percben.

(A borítóképen: a Várda nyert, kétszer is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!