Jegesmedvék

2019.12.21. 15:00

Trencsényben továbbra sem megy a piros-fehéreknek

A Tipsport Liga 32. fordulójának (vesztes) mérkőzését péntek este Szlovákiában vívta a DVTK.

Kolodzey Tamás

A diósgyőriek erejéből ezúttal csak a becsületgólra futotta a Szlovákiában játszott mérkőzésen

Forrás: ÉM-Archívum

A Macik ezúttal három sorral vették fel a küzdelmet Trencsényben, ahol korábban még soha nem nyertek.

Három oda

A 3. szokatlan események történtek a jégen: egymás után két miskolcit is kiállítottak. Galanisz 2, Gőz 5+20 percet (vagyis véglegest) kapott, így egy darabig kettős, majd hosszú ideig „sima” emberhátrányban küzdöttek a vendégek. A 7. perc végén meg is született a szlovákok vezető gólja, amelyet Alderson jegyzett (1–0). Ferényi is szabálytalankodott, ennek következtében a miskolciak küzdöttek öt a négy ellen. Ezt túlélték az otthoniak, sőt a 12. percben növelték előnyüket: Sádecky középről, pár lépésről volt eredményes (2–0). Alderson buktatott, ő is kiállt, a fór alatt azonban nem változott az eredmény. A 19. percben megint Galanisz ment pihenni, a plusz egyből pedig McCormack emelte feljebb az állást (3–0).

Megint Alderson

Alig jöttek ki a csapatok a második harmadra, mégis beszaladt a negyedik otthoni gól, ezt megint az első sor és Alderson hozta össze (4–0), egyenlő személyzet mellett. A 36. percben Ferényi, aztán Beach és Részegh vérzett el a szabályosság oltárán, de ezekben az időszakokban a védelmek jól dolgoztak, vagy a büntetések áthúzódtak. Két harmad után szinte reménytelennek tűnt a diósgyőriek helyzete: csupán egy esélyük maradt, éspedig az, hogy az utolsó szakaszra összeszedik magukat, gyorsan gólt, vagy gólokat szereznek.

Beach szépített

A harmadik húsz percben sem ment a góllövés a miskolciaknak az örök mumusuk otthonában, sőt az 50. percben Kiss D.-t parancsolták le a jégről, mert bottal akasztott. Az 54. percben megint zörrent a diósgyőriek ketrece, ekkor Hecl szélről volt eredményes (5–0), de ennek különösebb jelentősége nem volt. Ez a péntek este nem a piros-fehéreké volt, hiszen gyakorlatilag semmi nem sikerült nekik (ebben nyilván része volt a sok utazásnak és az erőltetett menetnek), de a hajrában Beach révén legalább szépítettek (5–1).

Vasárnap Miskolcon

Folytatás: vasárnap 17.30-tól Miskolcon, a párosítás: DVTK Jegesmedvék – MHk 32 Liptovsky Mikulás.


HK Dukla Trencin – DVTK Jegesmedvék 5–1 (3–0, 1–0, 1–1)

Trencsény, 2280 néző. V.: Adamec, Snásel (J. Konc, ifj. D. Konc).

HK Dukla Trencin: Tomek – McCormack (2), Starosta, Alderson 2, Mikyska (1), Valach (1) – Bokros, Stach, Bartovic, Sádecky 1 (1), Hecl 1 – Sládok, Kajinek (1), Sojcik, Balan, Lapsansky (1) – Maniacek, Duzek, Chromiak, Ferényi, Bezúch – Gabris (kapus).

Vezetőedző: Jan Pardavy.

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Vojtkó, Vandane, Beauvillier, Vas, Részegh – Gőz, Dudás, Beach 1, St. Pierre, D. Rodman – Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Galanisz (1), Kiss P. (1) – Farkas M. – Adorján (kapus).

Vezetőedző: Marcel Rodman.

Kiállítások: 8 perc, ill. 15 perc, + végleges fegyelmi (Gőz).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!