vízilabda Magyar Kupa

2019.11.05. 09:00

Az OSC ellen a kupadöntőért

Hétfőn tartották meg a szövetségben a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjének sorsolását.

Molnár István

Tavaly ezüstérmesek lettek a kupában

Fotó: Vajda János

A férfi vízilabda Magyar Kupában október 26-án, a negyeddöntők visszavágói után kialakult a legjobb négy mezőnye: a párharcokból a Szolnoki Dózsa, az FTC-Telekom, az A-Híd OSC-Újbuda, valamint a PannErgy-Miskolci VLC csapata került ki győztesen, így hétfőn ez a négy klub várhatta az elődöntő sorsolását, amelyet a Magyar Vízilabda Szövetségben tartottak meg.

Egyelőre időpont nélkül

Az eseményen kiderült, hogy az A-Híd OSC-Újbuda a PannErgy-Miskolci VLC-vel, míg az FTC-Telekom a Szolnoki Dózsával mérkőzik meg az elődöntőben. A találkozókat december 7-én, szombaton rendezik, a fővárosban, a Komjádi uszodában. Az, hogy melyik csata lesz előbb a kettőből és melyik később, illetve pontosan hány órától, egyelőre nem tudni, ugyanis függ az esetleges televíziós közvetítéstől is. Az elődöntő két győztese másnap, december 8-án meccsel majd a Magyar Kupa fináléjában, a vesztes csapatok nem játszanak a bronzéremért. Amint az ismert, tavaly a Ferencváros és – története során először – a PannErgy-MVLC vívta a döntőt, és a zöld-fehérek 10-4-re nyertek, vagyis ők a sorozat címvédői.

Szombaton jön a Brescia

– Szinte mindegy volt, hogy a három ellenfél közül kit kapunk, hiszen mind a három erős csapat, talán a Ferencváros egy foknyival kiemelkedik, ők éppen friss Európai Szuperkupa-győztesek – mondta Bachner András, az MVLC szakmai igazgatója. – Az OSC szintén egy kis „világválogatott„, tele remek játékosokkal, de bele fogunk állni ebbe a mérkőzésbe, és ki fogjuk hozni magunkból a lehető legtöbbet. Hogy ez éppen aznap mire lesz majd elegendő, kiderül…

A klub vezetője szóba hozta már az olasz Brescia elleni Európa Kupa-visszavágót is, amelyet szombaton 19 órától rendeznek meg a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában. Az első felvonást a „déliek” nyerték, 17-10-re.

– Az olaszországi vereség volt talán az első olyan fiaskónk a klub megalakulása óta, amelyre, legfőképpen az arányra, nem számítottam – közölte Bachner András. – Az eredményhez nem szeretnék hozzáfűzni semmilyen magyarázatot, egy rövidzárlatnak tudom be. Tudjuk, hogy a sportban, bármilyen sportágban, akár egy szezonon belül is, vannak elkerülhetetlen mélypontok. Addig veretlenek voltunk az EK-ban, hat meccset megnyertünk, de kiválóan szerepeltünk az OB I-ben és a Magyar Kupában is, szóval nem volt egyetlen egy olyan jel sem, amely arra utalt volna, hogy ilyen fiaskóval térünk haza. Egyet viszont tudok: a hazai mérkőzés egészen más meccs lesz, addig elemezni fogjuk az elkövetett hibákat. Előzetesen úgy gondoltam, hogy a csapat egy két-három gólos vereségnél, vereségen túl tudott volna lépni, ahhoz meg van a tudása, de hét nem kevés… A törölközőt azonban ebben a helyzetben sem dobjuk be, mert csodák mindig voltak, vannak és lesznek is… Azt az eredményt elfelejtve, mentálisan másképpen fog vízbe szállni a csapat szombaton. Nagy csatát várok egy nemzetközi szinten kiváló csapat ellen, és mindenképpen MVLC-sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!