biatlon

2019.08.09. 15:00

Több mint öt óra terepfutás

Büki Ádám már a közelgő nyári biatlon-világbajnokságra fókuszál.

Szűcs István

Forrás: Magánarchívum

A Miskolci Honvéd SE válogatott versenyzője, a Miskolci Olimpiai reménységek Program (MORP) által is támogatott Büki Ádám gőz­erővel készül a szezon egyik fő eseményére, az augusztus 21–25. között Minszkben megrendezendő nyári biatlon-világbajnokságra.

Nagy hasznát veszi

– Május közepén, a téli versenyszezon utáni pihenőidőszakot követően megkezdtem a felkészülést a következő szezonra Szőcs Emőke szövetségi kapitány és válogatott edző irányításával – tudtuk meg Büki Ádámtól. – A Corvinus egyetemen leadott szakdolgozatomat követően megnöveltük az edzésórákat, és ezt azóta is sikerül tartani. Már túl vagyunk három egyhetes edzőtáboron. A Magyar Sí Szövetség jóvoltából júniusban Ramsauban, júliusban pedig Obertilliachban készült együtt a csapat. A ramsaui táborban tesztversenyen vettünk részt, ahol percekben mérhető volt a javulás a tavaly őszi eredményekhez képest. Ezen kívül a Magyar Olimpiai Bizottságtól kaptunk lehetőséget július végén Galyatetőn készülni. Itt egyébként júniusban is voltunk többször válogatott-összetartáson. A Miskolci Olimpiai Reménységek Program támogatásából, az egyik kerékpárüzlet segítségével vásároltam egy országúti kerékpárt, aminek nagy hasznát veszem a nyári felkészülés folyamán. A nyári felkészülés részeként július végén rajthoz álltam a Grossglockner Ultra-Trail terepfutóverseny 50 kilométeres távján, mely 2000 méter szintemelkedést tartalmazott. 5 óra 16 perces idővel az 5. helyezést sikerült elérnem. A szezon első fő eseménye a nyári biatlon-világbajnokság lesz számomra, melyet augusztus 21–25. között rendeznek meg Minszkben. A vb-re való kiutazás előtt közvetlenül a németek biatlonközpontjában, Ruhpoldingban készülhetünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!