Kajak-kenu

2019.08.02. 17:00

Kicsik a nagyok között a szegedi versenyen

Augusztus 21–25. között tartják a felnőtt kajak-kenu-világbajnokságot.

Kolodzey Tamás

A tiszaújvárosi fiatalok

A rendező Magyarország az 1000 méteres számok napján egy érdekes és rendhagyó versenyszámot iktatott a programba.

Egy klub, egy hajó

A 11-12 éves gyermekek négyes hajókban indulhatnak a nagyok versenyén, tömött lelátók előtt. A hajók összetétele a kiírás szerint egy-egy 11 éves lány és fiú, továbbá ugyancsak egy-egy 12 éves lány és fiú, ezzel reprezentálva az egyesületek utánpótlás-nevelésének keresztmetszetét. Minden egyesület egy hajóval nevezhet.

Az előselejtezők a Budapest- és a vidékbajnokságon nagy érdeklődés mellett voltak. A vidéki előversenyt a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület csapata nyerte, olyan nagy és kiterjedt utánpótlás-nevelő klubok előtt, mint a Győr, a Szeged és a Szolnok.

A döntőbe jutott kilenc egység harminchat versenyzője meghívást és akkreditációt kapott a vébére. A futammal az MKKSZ a széles körű utánpótlás-nevelésre hívja fel a figyelmet.

– Ebben a tevékenységben Tiszaújváros az élen jár – mondta Ughy Imre kajak-kenu-­mesteredző. – Fiataljaink, Mir­cse Iván, Horváth Kata, Aczél Márton és Horváth Hanna már készülnek a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!