Kosárlabda

2019.06.24. 09:00

Kettő és még plusz egy diósgyőri is utazik majd

Megvan a női kosár­labda Európa-bajnok­ságon szereplő magyar keret.

Berecz Csaba

Zele Dorina

Fotó: Ádám János

Ezen a héten csütörtökön megkezdődik az idei női kosárlabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A Lettországban és Szerbiában sorra kerülő kontinensbajnokság előtt Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az utazókeretet, amelyben két diósgyőri játékos, Zele Dorina, Pusztai Petra és egy edző, Cziczás László kapott helyet.

Nis városában

A válogatott áprilisban kezdte meg a felkészülést Gereben Lívia (KSC Szekszárd) nélkül, aki betegsége miatt nem állhatott munkába. A felkészülés során elsőként Dombai Réka (Vasas) és Török Ágnes (CMB Cargo UNI Győr) kerültek ki a bő keretből, majd a június második hétvégéjén Prágában megrendezett torna után tovább szűkítette a válogatottat Székely Norbert. Ekkor Bálint Réka (KSC Szekszárd) és Barnai Judit (NKE-FCSM Csata) lett a kimaradó. Az utolsó felkészülési mérkőzést követően pedig az utolsó személyi döntést is meghozta a kapitány, úgy döntött, hogy Simon Zsófia (PEAC-Pécs) nem kel útra a válogatottal.

A magyar válogatott a szerbiai Nis városában a C-jelű csoportban csütörtökön 16.00-tól Szlovénia, pénteken 18.30-tól Olaszország, vasárnap 16.00-tól Törökország ellen lép pályára. A csoportmeccsek során az a tét, hogy melyik együttes nem jut be a 12 közé, ugyanis az első három helyezett jut tovább a belgrádi helyosztókra.

Az Európa-bajnokságra utazók

Játékosok: Pusztai Petra (Aluinvent-DVTK), Kiss Virág (KSC Szekszárd), Dubei Debóra (Sopron Basket), Raksányi Krisztina (CMB Cargo UNI Győr), Studer Ágnes (KSC Szekszárd), Varga Zsófia (CMBCargo UNI Győr), Horti Dóra (Zalaegerszegi TE NKK), Lelik Réka (NKE-FCSM Csata), Turner Yvonne (Phoenix Mercury), Horváth Bernadett (NKE-FCSM Csata), Határ Bernadett (Sopron Basket), Zele Dorina (Aluinvent-DVTK). Szövetségi kapitány: Székely Norbert.

Edzők: Cziczás László, Kovács Andrea, Iványi Dalma. Erőnléti edző: Horváth Szabolcs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!