Jegesmedvék

2019.06.21. 14:30

Az alma és a fája: hőségben hokiznak

A DVTK Jegesmedvék sztárja a nyáron is tanítja a fiát.

Kolodzey Tamás

Vas János és kisfia

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Vajda János

Évek óta számtalan képet láthatunk a közösségi portálokon arról, hogy a portugál nemzetiségű, sokszoros aranylabdás Cristiano Ronaldo – aki a Real Madrid játékosa volt, majd a Juventus tagja lett – hogyan tanítja a futball művészetére a kisfiát, ifjabb Cristiano Ronaldót.

Nagy öröm

Itthon is van példa hasonlóra – most kaptunk egy erről árulkodó családi képet a Balatonról.

– A siófoki házunkban nyaralunk – mondta a vonal végén a sokszoros válogatott Vas János, a Macik szlovákiai Tipsport Ligában szereplő csapatának gólerős csatára, akit sapporói hősként tartanak számon a műfaj kedvelői. – A hőségben sem feledkezünk meg a jégkorongról, amit most éppen szárazon művelünk. Joel fiam három és fél éves, már két esztendeje korcsolyázik, a tavalyi szezonban párszor végigedzette a nyolc­évesek tréningjeit. Nekem mint apának nagy öröm, hogy a srác imádja a hokit, nagyon élvezi ezt a játékot. Az nálunk egyenesen természetes, hogy van hokikapunk, gyerek- és felnőttütőnk és korongunk, most csupán a jég hiányzik az udvarunkról.

Nyári jégkorong: Vas Joel és Vas János

A Vas família a magyar tengernél tölti a teljes nyarat, a családfő azonban csak július végéig lesz Siófokon, hiszen a piros-fehérek felkészülése augusztus első napjaiban kezdődik Miskolcon.

– Még jó néhány hetünk van a feltöltődésre – folytatta Vas János. – Minden nap dolgozunk, hol többet, hol kevesebbet. Ütögetünk, korongot vezetünk, kicsit technikázunk, mozgunk, ugrálunk.

A mondás szerint az alma nem esik messze a fájától, így nincs kétségünk: a hokis Vas Joelről sokat hallunk majd az elkövetkezendő években, évtizedekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!