Helyi sport

2017.04.20. 11:02

MVLC: Jöhet a BVSC az ötödikért

Budapest, Miskolc - Hétközi mérkőzést játszott szerdán az élvonalbeli miskolci pólócsapat.

Budapest, Miskolc - Hétközi mérkőzést játszott szerdán az élvonalbeli miskolci pólócsapat.

Az 5–8. helyért zajló rájátszás első szakaszában a PannErgy-MVLC a Vasas ellen küzd, s amelyik gárda eléri a 7 pontot, az majd a bajnoki ötödik pozícióért folytathatja tovább a harcot (az alulmaradó pedig a hetedik helyért csatázhat). Ebbe a párharcba – a középszakaszban egymás ellen elért eredmények után – 3-3-mal mentek bele a felek, aztán az állás 6-3-ra alakult a miskolciak szempontjából, miután az MVLC a múlt szombaton hazai környezetben 12-8-ra nyert az angyalföldiek ellen. Vagyis a szerdai találkozó tétje az volt, hogy befejeződik ezen ütközet, vagy sor kerül harmadik meccsre a hétvégén a Kemény Dénes Városi Sport­uszodában.

Kiváló első félidő

Halek szerzett vezetést a PannErgynek (0-1), majd Bóbis kihagyott egy büntetőt. Hornyák 0-2-re alakította az állást, ekkor még csak 2 perc 43 másodperc telt el a nyitó felvonásból. Hazai kiállítás után időt kértek a vendégek, visszatérve a küzdőtérre Halek 0-3-ra módosította az eredményt. Burián szépített akcióból, ám Halek szűk 30 mp-en belül válaszolt – a miskolci pólós már triplánál járt. Vadovics is beszállt a gólgyártásba (1-5), a negyed végén még kapott egy előnyt a házigazda, de kihagyták a fórt. A második játékrészben is maradt kiváló formában az MVLC, amelyet jelzett Lukács Á. találata (1-6). Nem engedett a vendéggárda, a center Misic is lőtt egy gólt, azt követően, hogy róla kiállították Steinmetz Á-t (1-7). A változatosság kedvéért Bowen sem tudott belőni egy büntetőt, a Vasas viszont nem rontotta el a másodikat (2-7). A szemsérülésből visszatért Miklós 2-8-ra hozta csapatát, amely továbbra is jó színvonalon játszott. 44 mp-cel a nagy szünet előtt újabb 5 méterest kaptak a fővárosiak, Bóbis élt vele (3-8). Misicnek is volt még szava (3-9), így már ekkor nagyon közel volt a győzelemhez az MVLC.

A harmadik menetben Bóbis csökkentette a hátrányt (4-9), ám nem sokkal ezután Misic visszaállította a „hatnyi” különbséget (4-10). Marnitz duplázása 5-10-et ért a Vasas szempontjából, aztán előnyben lövést rontottak a látogatók.

Misic, a nyugtató

Bowennek nem ment, az ötödik lövése után sem a hálóban kötött ki a labda. A budapestiek is kapták a következő emberelőnyös lehetőséget, amiből Burián tovább zárkóztatta együttesét (6-10), sőt, jött Steinmetz centertalálata (7-10). Gyors találatváltás Bowen és Steinmetz között (8-11), majd Halek értékesített egy büntetőt (8-12). Bóbis löketét kivédte Csoma, 4 mp-cel a negyed vége előtt ugyancsak Bóbis „ügyködött”, a szabaddobását Jakab D. blokkolta. A zárófelvonásban Babay 5 méteresből lőtt gólt (9-12), Vadovics pedig 6 az 5 elleni póló során (9-13). Hasonló helyzetből Marnitz rezegtetett hálót (10-13), még 5:19 volt vissza. 4:24-nél Jakab örült nagyon (10-14), Bowen gólja ráadás volt (10-15). Marnitz formált 11-15-re, Babay (büntetőből) 12-15-re, Marnitz 13-15-re és még 1:10 volt a meccsből. De: jött Misic (13-16), és a PannErgy végig vezetve nyert.

A másik ágon a BVSC győzött a Szeged ellen és 9-0-val hozta a párharcot, tehát az 5. helyért a miskolciak a budapesti vasutasokkal meccselnek.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Vasas Plaket – PannErgy-Miskolci VLC

13-16 (1-5, 2-4, 5-3, 5-4)

Budapest, 300 néző. V.: Berki, Benczur.

Vasas Plaket: Jónás – Burián (2), Bóbis (2), Babay (2), Mészáros (-), Takács (-), Steinmetz Á. (2). Csere: Simon (-), Marnitz G. (5), Bencz (-), Böröczky (-). Vezetőedző: Földi László.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Hornyák (1), Vadovics (2), Bowen (2), Milicic (-), Halek (4), Lukács D. (-). Csere: Szabó R. (-), Misic (4), Lukács Á. (1), Miklós (1), Jakab D. (1). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 2/7, ill. 3/15

Gól/büntetőből: 4/5, ill. 1/2

Földi László: – Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez. Nehézzé tettük ellenfelünknek a meccset, mert 3-9-nél sem adtuk fel a küzdelmet.

Dr. Sike József: – Nagyon jól kezdtünk, aztán a nagy előny picit minket vetett vissza. A Vasas feljött a hajrában, kaotikus állapotok uralkodtak, a drámához közelített a meccs, de a két brutalitás nem volt benne.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!