Helyi sport

2016.01.06. 13:55

Borsod-Abaúj-Zemplén megye Év sportolója 2015 - Indul az elődöntő!

Miskolc - A Borsod Online és az Észak-Magyarország napilap az idén is meghirdette az Év sportolója játékot.

Miskolc - A Borsod Online és az Észak-Magyarország napilap az idén is meghirdette az Év sportolója játékot.

Az Észak-Magyarország olvasói és a www.boon.hu internetes portál látogatói dönthetnek arról, hogy kik legyenek a 2015-ös esztendő legjobb megyebeli sportolói, csapatai, edzője – kétfordulós szavazás útján. A játékot hét kategóriában hirdettük meg: a felnőtteknél a legjobb férfi, női sportolókra és csapatra, utánpótlásvonalon szintén a nemek legjobbjaira (leány, fiú), valamint csapatra lehet szavazni, illetve a legjobb edzőt is keressük.

Játékunk során – amolyan kezdő lépésként – szerkesztőségünk valamennyi kategóriában öt-öt sportolót, csapatot, szakembert jelölt arra a listára, amelyre első körben szavazni lehet. De nem csak rájuk, a szerkesztőségünk által jelölt kategóriánkénti ötökre, ugyanis január 4-én, hétfő éjfélig bárkinek lehetősége volt arra, hogy további jelölteket állítson az Észak-Magyarország facebook oldalán (www.facebook.com/eszakmo) vagy a napilapban megjelent szelvény kitöltésével.

Hetvenöt

Örömmel közöljük: olvasóink éltek a lehetőséggel, ugyanis az elmúlt hetekben, a korábban közzé tett névsorhoz pluszban, további 40 jelölést kaptunk, így összesen 75 sportember/csapat várja a voksokat. Ennyien kerültek fel a szavazólistára, és a mai naptól egy héten át lehet rájuk voksolni az első körben. Ennek a fordulónak a tétje az, hogy a mezőny mind a hét kategóriában öt-öt versenyzőre (egyéni sportolóra, csapatra, illetve edzőre) szűkül. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2016. január 13-án, szerdán 12 órakor zárul az elődöntő, és azok, akik ekkor a kategóriák első öt helyén állnak, bejutnak a döntőbe.

A voksolás második körére, amelynek végén ismertté válik a győztes személye, január 14-e és 21-e között (csütörtök déltől, csütörtök délig) kerül sor. Ebben a fordulóban az állva maradottak tiszta lappal indulnak, ugyanis az elődöntőben kapott voksokat nem vesszük figyelembe a fináléban, az egyes kategóriákban az lesz a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapja a már említett egy hét alatt.

A mezőny tehát a jövő héten szerdán, vagyis az elődöntő lezárultával 35 szereplősre szűkül. Várjuk játékos kedvű látogatóink voksait, az Észak-Magyarországból kivágott játékszelvény célba juttatásával (3526 Miskolc, Zsolcai kapu 3.), valamint itt, a Borsod Online internetes portálon.


var __machform_url = http://imdigital.hu/machform/embed.php?id=307023 ;

var __machform_height = 2317;


Kik voltak, és kikkel bővült?

Az utánpótlás lányoknál Bacsa Fanni, Bragato Giada, Gercsák Szabina, Nagy Kinga és Posta Réka mellett Almási Zsuzsanna (birkózás, DVTK-MVSI), Arad Zsófia (kosárlabda, Aluinvent-DVTK), Havasi Bernadett (futsal, DVTK-Vénusz), Majlát Bianka (birkózás, DVTK-MVSI) és Vécsei Réka (úszás, Miskolc Városi Sportiskola) várja a voksokat, az utánpótlás fiúknál Béke Kornél, Holló Szilárd, Mozgi Milán, Szilágyi Gergő és Tóth Apor mellett Botos Bence (birkózás, DVTK-MVSI), Botos Dominik (birkózás, DVTK-MVSI), Joó Tamás (kosárlabda, Tiszaújvárosi Phoenix KK), Kiss Bence (jégkorong, DVTK Jegesmedvék), Kiss Roland (kézilabda, Mezőkövesdi KC), Kovács Zoltán (kosárlabda, Tiszaújvárosi Phoenix KK), Pap Kristóf (sakk, Mezőkövesd Zsóry SE), Pintér Erik (atlétika, Miskolci Városi Sportiskola), Szinay Csaba (birkózás, DVTK-MVSI) és Zurai Rajmund (birkózás, DVTK-MVSI) szerepel a listán, míg az utánpótlás csapatoknál a Diósgyőri TC ifjúsági fiú tájékozódási futói, a Herman Ottó Gimnázium (Miskolc) fiú kézilabdacsapata, a Jégvirág KK Advance Novice szinkronkorcsolya együttese, a Miskolc Steelers U19 amerikai futball gárdája és a TVK-Mali TK ifjúsági leány triatlonosai mellett, a DVTK-MVSI diák I. korcsoport (szabadfogású birkózás), DVTK-Vénusz U15 (leány futsal), Mezőkövesdi KC junior (férfi kézilabda), Miskolci VSC U14 (labdarúgás), Swimming Pentathlon Club U12 (leány kéttusa), Tiszaújvárosi Eötvös DSE (fiú kosárlabda) alakulata számíthat a szavazókra.

A felnőtt nőknél a Bernáth Csilla, Czank Tímea, Nagy Nikoletta, Szabolcsi Fruzsina és Váczi Anita kvintetten kívül Szász Kitti (freestyle football, Sajószentpéter) az, aki szavazni lehet, míg a felnőtt férfiaknál a Csóka Nándor, Dudas Jesse, Gergely István, Molnár Péter és Viola Viktor ötösfogaton túl Rudolf Cuzic (kézilabda, Mezőkövesdi KC), Holló Balázs (kézilabda, Mezőkövesdi KC), Kunsági Roland (labdarúgás, Mezőkövesd Zsóry FC), Pöstényi Zoltán (kosárlabda, Tiszaújvárosi Phoenix KK), Ivan Rados (labdarúgás, DVTK), Kalvin Sagert (jégkorong, DVTK Jegesmedvék), Varga Ádám (kosárlabda, Tiszaújvárosi Phoenix KK) várja a voksokat.

A felnőtt csapat kategóriában az Aluinvent-DVTK, a DVTK Jegesmedvék, a Mezőkövesdi KC, a PannErgy-Miskolci VLC, a Vegyész RC Kazincbarcika mellett a DVTK-Vénusz (női futsal), a Miskolci Steelleaders KSE (cher dance, senior hip-hop), a Tiszaújvárosi Phoenix KK (kosárlabda) került fel a szavazólapra, az edzőknél pedig Flórusz János, Miguel de Jesús López Alonso, Majoross Gergely, Siroki Norbert és Skaliczki László mellett Brunyánszky István (kosárlabda, Tiszaújvárosi Phoenix KK), Dubeiné Balogh Gabriella (kosárlabda, Aluinvent-DVTK), Fázold Henrik (öttusa, kéttusa, Swimming Pentathlon Club), László István (atlétika, Miskolci Városi Sportiskola), Molnár Ágnes (cher dance, Miskolci Steelleaders KSE), Repka Attila (birkózás, DVTK), Sivák Sándor (labdarúgás, Bogács) és Sivic Tomislav (labdarúgás, DVTK) az, akinek van esélye bejutni a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!