A közösségi filmnézés élményéért

2023.10.16. 18:00

Magyar klasszikus filmek diákoknak a miskolci artmozikban

A Nemzeti Filmintézet 2020 márciusában indította el a Klassz oktatási és ifjúsági programot, amely a klasszikus (innen a projekt neve is) magyar filmekre épül. A kezdeményezést bővíti országos körűvé a Nemzeti Filmintézet és az Art-Mozi Egyesület új, közös programja, mely a “Klassz Napok – Diákvetítések az art mozikban” nevet kapta. Az új programjukhoz “Klassz Napok – Diákvetítések az art mozikban” címmel csatlakozott a miskolci CINE-MIS Nonprofit Kft. is.

Jelenet A kőszívű ember című magyar klasszikusból

Forrás: CIine-mis Kft.

A projekt lebonyolításának közreműködője az Oktatási Hivatal. Az együttműködés célja, hogy minél több általános és középiskolás jusson el moziba, és legyen része a közösségi filmnézés élményében. Az Art-Mozi Egyesület ennek érdekében bevonja a hazai art mozikat, mint a vetítések fő helyszíneit, és folyamatos kapcsolatot tart az iskolák, a filmszínházak és a filmeket biztosító forgalmazók között.

A CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett miskolci Uránia és Béke művész mozik is csatlakoztak a Nemzeti Filmintézet kezdeményezéséhez, amely a 2023-2024-es tanévben „Klassz Napok” néven szeretné elősegíteni a fiatalok filmes ismereteinek bővítését, a klasszikus és kortárs magyar filmek megismerését és befogadásának elősegítését – tájékoztatta portálunkat közleményében a miskolci CINE-MIS.

Az egri csillagok: Dobó István szerepében Sinkovits Imre
Forrás: CINE-MIS Kft.

Több film és oktatási segédanyag

A közleményből az is kiderül, hogy az egyedülálló kezdeményezés révén a tanév során az Art-Mozi Egyesület honlapján, a Klassz Napok-Diákvetítések 2023/24 menüpontban található filmeket csoportos külön előadás formájában egységes 500 forintos helyárért tekinthetik meg a tanulók. A program 2024. június 30-ig tart, ameddig csoportos formában, kedvezményes helyáron tekinthetőek meg az ajánlott filmek.

A kínálatban klasszikus és kortárs nagyjátékfilmek, valamint rövidfilmek is szerepelnek. A filmek többségéhez oktatási segédanyag is található a honlapon. Az előadásokra a honlapon kell jelentkezni, megjelölve a választott filmet, a vetítési időpontot és a miskolci helyszínt, a Művészetek Háza Uránia vagy Béke art mozitermeit.

Magasságok és mélységek című film, amely a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt életéről szól
Forrás: CINE-MIS 

A vetítések megrendelésének módjával kapcsolatban, a 30/261-1160-as telefonszámon vagy az [email protected] email címen kaphatnak segítséget. A program szervezői és lebonyolítói remélik, hogy a fiatalok ezen vetítések keretében megismerik a magyar filmművészet jelentős alkotásait, melyek segíthetik az ezzel kapcsolatos oktatási programok megvalósítását, olvasható a  CINE-MIS Nonprofit Kft. közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában