Ars Sacra

2023.09.20. 11:03

Képzőművészeti kiállítás az Ars Sacra Fesztiválon + fotók

Miskolc - Keresd a Békét! címmel nyílt képzőművészeti kiállítás, kedden, a Miskolci Galéria Feledy-házában.

Póczos Nikolett

Máger Ágnes festõmûvész

Fotó: Bujdos Tibor

Huszonhét festő- és grafikus negyvenkét alkotásából nyílt kiállítás kedden délután, melyet az alkotók a Miskolci Ars Sacra Fesztivál képzőművészeti pályázatára készítettek. A beérkezett pályaműveket szakértő zsűri értékelte, így maradt az a negyvenkét alkotás, melyet most a nagyközönségnek is bemutatnak a Feledy-házban.

A program elején Máger Ágnes festőművész, Miskolc Díszpolgára, az Ars Sacra Fesztivál képzőművészeti szervezője köszöntötte a megjelenteket, majd az Ars Sacra fesztivál jelentőségét méltatta és kiemelte, hogy a kezdetek kezdetén ő sem gondolta volna szervezőként, hogy közel négyszáz embert mozgat majd meg ez a fesztivál. Majd elmondta, hogy az Ars Sacra fesztivál programokat végigkíséri egy-egy Bibliából vett idézet és rész, ami még belsőségesebbé tesz a rendezvényt. Ez a fesztivál keresi a szépet és a jót – tette hozzá Máger Ágnes. 

A kiállított darabok nagy része grafika és festmény, a kiállítótér befogadóképessége miatt nagyobb tárgyakat és szobrokat, nem tudtak elhelyezni – hangzott el. Ezt követően Kónya Ábel képzőművész, a Miskolci Galéria tagintézmény-vezetője nyitotta meg a kiállítást, ahol elhangzott, hogy az alkotók többsége miskolci, de érkeztek képek, a határon túlról, Kárpátaljáról és Erdélyből is.

A megnyitón közreműködött a SaxCamorra szaxofon qartett.

A kiállítás október 27-ig, keddtől csütörtökig 9-17 óra, pénteken 9-14 óra között előzetes bejelentkezéssel látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában