Keresd a békét!

2023.09.17. 21:15

Kórusmuzsikával bocsátották az útjára a Miskolci Ars Sacra Fesztivált

A Keresd a békét! a mottója a Zsoltárok könyve nyomán az országos 17. Ars Sacra Fesztiválnak, amihez Miskolc önálló programsorozattal kapcsolódik 2023. szeptember 15. és 24. között.

Boon.hu

Fotó: Ádám János

A Miskolci Ars Sacra Fesztivál az országos rendezvénysorozat történetében is egyedülálló kezdeményezés, amelynek fővédnöke dr. Ternyák Csaba ergi érsek. A helyi programsorozatot szeptember 17-én vasárnap este a Miskolci Művészetek Házában ünnepélyes Nyitógálával bocsátották az útjára. 

A megnyitón felcsendült a Miskolci Ars Sacra Fesztiválra komponált zenei szignál is, amelyet a város kórusaiból alakult összkar adott elő, az alkotó Nagy Nándor, a Miskolci Nemzeti Színház zeneszerzője karvezetésével – tudtuk meg Kardos Katalintól, az est házigazdájától. A megnyitó ünnepségen Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes zenei betéteit, a köszöntők után pedig további kórusmuzsikát hallhattak a jelenlévők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában