Könyvtári majális

2022.05.07. 12:34

Idén is több gyermekes család választotta a Könyvtári majálist Miskolcon

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár egyik legnépszerűbb rendezvénye a Könyvtári majális, amit hatodik alkalommal tartott meg szombaton Miskolcon a megyei könyvtár központi épületének két emeletén és a Népkertben.

Detzky Anna

Könyvtári majális a Népkertben. Fotó: Bujdos Tibor

A program célja az volt, hogy megismertesse és megszerettesse a könyveket, hogy már a gyermekekben is megszülessen az olvasás iránti igény.

Elsőként a Kaláka együttesből ismert Kossuth-díjas Gryllus Vilmos kínált színvonalas szórakozási lehetőséget. Aztán a kicsik benevezhettek a Mackókaland nevű vetélkedőre, ügyességi feladatokban vehettek részt Borka játszóházában és kipróbálhatták az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának természetismereti játszóházát is. Kézműves foglalkozás keretében bontakoztathatták ki kreativitásukat a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mestereivel.

Az érdeklődők a könyvtár könyvkötői segítségével elkészíthették saját könyvüket és megtekinthették a kovácsbemutatót. Végül általános iskolás színjátszó csoportok segítségével Illés Adrienn, Dorka és a törpék című mesekönyve elevenedett meg.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában