Egy fényképtől a kiállításig

2022.04.23. 15:00

A buszok történetét mutatja be a kiállítás 

„Egy fényképtől a kiállításig” címmel látható a mezőkövesdi Takács István gyűjtő tárlata.

ÉM

Az első Ikarus 30-astól egészen az Ikarus 395-ös típusú buszokig bemutató fotókat, egykori formaruhákat, relikviákat, maketteket és olyan különlegességeket is megtekinthetnek a látogatók a mezőkövesdi Közösségi Házban, mint például az első mezőkövesdi buszrendszám.

A mezőkövesdi, 35 éve a Volán társaság forgalomirányítójaként dolgozó Takács István gyűjteményéből „Egy fényképtől a kiállításig” címmel nyílt kiállítás, amely a Volán és az Ikarus 30 éves történetét dolgozza fel. A szervező Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesületének elnöke, Csirmazné Cservenyák Ilona köszöntője után Hídvégi János, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum muzeológusa méltatta a tárlatot.

Meglepetés is volt

A megnyitón a résztvevők megtekintették az 1973-ban készült, mezőkövesdi Papp János gépkocsivezetővel készített filmet, valamint a Brunczel testvérek előadásában népdalcsokrot hallhattak.

A megnyitó elején a kiállítót és a vendégeket meglepetés várta a Közösségi Ház előtt, ahol a gyűjtő ráckevei veterán barátai és harmonikacsoportja kedveskedett élő zenével az eseményre érkezőknek.

A kiállítás április 30-ig tekinthető meg a mezőkövesdi Közösségi Ház emeleti nagytermében.

(A borítóképen: Takács István sok érdekességet mutatott be. Fotó: MÚ)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában