Guinness-rekordkísérlet

2021.02.11. 13:30

Kamionban viszik el száz helyre az operettet

Megyénkbeli településeket is érint az év második felében esedékes magyar Guinness-rekordkísérlet.

Forrás: Budapesti Showszínház

Elkészült a végleges útiterv – jelentette be közleményében a Budapesti Showszínház. Idén a nyár második felétől – ha a járvány miatti jogszabályok ezt megengedik – 50 nap alatt 100 hazai településen adnak ingyenes operettkoncertet a különleges, e célra kialakított mozgó kamionszínpadról. Olyan településekre is eljutnak, ahol eddig még soha nem volt operett-elő­adás. Mivel hasonló kezdeményezésről nem tudni, a szervezők a kezdeményezésükkel bejelentkeztek a Giunness-rekord címére is.

A magyar tájat is népszerűsítik

Úgy tervezik, harminc kilométereként állnak meg. A kalandról tízrészes dokumentumfilmet rögzítenek.

A várható fellépéseik helyszíneit az internetes oldalon térképen is szemléltetik. Ezt böngészve láthatjuk, hogy megyénkben szeptember 12-én Tiszapalkonyán, Bodrogkeresztúron és Taktaharkányban, másnap Nyíriben és Telkibányán, szeptember 14-én Gelejben és Bükkábrányban élvezheti majd a közönség a műsort.

Túl a szórakoztatáson távolabbra tekintő célja is van az operettkaravánnak: az országjáró körút szeretné ráirányítani a figyelmet a magyar tájra, népszerűsítené a turizmus és vendéglátás számára a hazai látnivalókat.

(A borítóképen: Országos operett-turnéra készülnek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában