Cannes-i Filmfesztivál

2019.05.24. 19:00

Jöhet meglepetés

Négyórás filmalkotás is pályázik az idei Arany Pálmára.

Váró Kata Anna

A cannes-i filmfesztiválhoz ugyanúgy hozzátartozik a napsütés, a sztárok jelenléte, mint a filmek maguk.

Egybefolyik éjszaka és nappal

Sajnos eddig a napsütésről többnyire le kellett mondanunk, a sztárok és a filmek viszont adnak elég látnivalót. A strandon felállított hatalmas filmvásznon megelevenedő klasszikusokat is sokan nézik, bár a hűvös idő aligha mondható ideálisnak az éjszakai, szabadtéri mozizáshoz. Az éttermek, partik és szórakozóhelyek dugig vannak, és a reggeli vetítésre sietve nemegyszer látni estélyi ruhában, többnyire a tűsarkúval a kézben mezítláb hazabotorkáló hölgyeket és a csokornyakkendőtől már megszabadult szmokingos férfiakat, akiknek akkor fejeződik be az éjszaka, amikor számunkra a munkanap kezdődik.

A versenyben eddig továbbra is három film mutatkozik a legesélyesebbnek az Arany Pálmára, Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsősége, Terrence Malick A Hidden Life-ja és Quentin Tarantino Volt egyszer egy… Hollywoodja, de több éves tapasztalatból tudjuk, hogy Cannes-ban semmit sem lehet biztosra venni. A korábban az Adèle életével Arany Pálmát nyert Abdellatif Kechiche is erős versenyzőnek ígérkezik, aki ezúttal a négyórás, Mektoub, My Love: Intermezzo című alkotásával száll versenybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában