Cannes-i Filmfesztivál

2019.05.19. 08:59

Az Oscart emlegetik Cannes-ban

Levetítették a Rocketmant Cannes-ban – elkezdődött a díjesélyek latolgatása.

A tavalyi év legzajosabb mozisikere, a négy Oscar-díjjal kitüntetett Bohém rapszódia kapcsán sok szóbeszéd keringett arról, hogy a filmet valójában a producerként feltüntetett Dexter Fletcher fejezte be, miután a rendező Bryan Singer több okból is távozni kényszerült a produkció éléről. A Bohém rapszódia mozivetítései előtt már látható volt Dexter Fletcher másik zenés életrajzi filmjének, az Elton John életét és pályafutását feldolgozó Rocketmannek az előzetese, amely hamarosan a hazai mozikba is elér. A Rocket­man az idei ­Cannes eddigi legcsillogóbb vörös szőnyeges bemutatóját hozta.

Elton John is ott volt

Elkísérte a filmet maga Elton John is, aki piros, szív alakú, strasszokkal körberakott napszemüveget és a Rocketman feliratot viselte a szmokingja hátán. A film mind a bemutatón, mind a sajtóvetítésen zajos sikert aratott, és máris megkezdődtek vele kapcsolatban az Oscar-latolgatások.

Az, hogy a hazai és nemzetközi mozikban hogy teljesít majd a fülbemászó dallamokkal, ötletes táncbetétekkel előadott életrajzi film, június 6. után kiderül, de a cannes-i sikert már biztosan nem vehetik el Dexter Fletchertől és csapatától, különösen az Elton szerepében karrierfordító alakítást nyújtó Taron Egertontól, aki a tapsvihar és hangos éljenzés közepette képtelen volt elrejteni könnyeit, de a másnapi sajtótájékoztatón is majdnem újra elsírta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában