Verseny középiskolásoknak

2024.04.23. 18:00

Nem is olyan unalmasak a pénzügyi ismeretek, sőt, 2 milliót nyerhetsz is vele!

Vármegyénk diákjait is várják a középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedő, a több mint kétmillió forint összdíjazású Pénzmesterek résztvevői közé, amelyet az idén is az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége szervez.

Középiskolások jelentkezését várják, akár vármegyénkből is

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dean Drobot

A mai fiatalok túl sokat költenek divatra, szórakozásra és csak a mának élnek? A harminc alattiak vagy az idősebbek kezelik ügyesebben a pénzügyeiket? Egyebek közt ezekre a kérdésekre is választ keresett az a friss országos kutatás, amelynek eredményeit abból az alkalomból hozta nyilvánosságra az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége, hogy az idén is elindította középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedőjét, a Pénzmestereket.

Az idén hatodik alkalommal indította el a középiskolások pénzügyi ismereteinek és tudatosságának fejlesztését szolgáló versenyét az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ). A számos tagpénztár támogatásával, nyereményfelajánlásával zajló, több mint kétmillió forint összdíjazású Pénzmesterek főtámogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Pénzügyminisztérium (PM) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB), fővédnöke pedig Dr. Kandrács Csaba, az MNB alelnöke, valamint Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter. A Penzmesterek.hu oldalon egy egyszerű regisztráció után elérhető és végigjátszható, többfordulós online vetélkedő különlegessége, hogy a szervezők olyan tudástárat is összeállítottak, amely egyrészt segíti a résztvevők alapos felkészülését, másrészt a pénzügyek, az öngondoskodás, a befektetések, a hitelek és az adózás világa iránt érdeklődők számára is hasznos információkkal szolgál.

A verseny március 18-tól június 16. éjfélig zajlik. A Pénzmesterek weboldalán a Tudástár anyagai folyamatosan elérhetőek. Az első hat versenyforduló részét képező kvízek egészen május 16. 23:59 óráig elérhetőek a résztvevők számára.

Május 16-án a verseny alapszakaszát lezárjáuk, és az addigi kvízek eredményei alapján a legjobb 50 versenyző bekerül a döntőbe. Amennyiben a pontszámok alapján az 50. helyen holtverseny alakul ki, valamennyi versenyző a döntőbe kerül. A verseny 50 legsikeresebb játékosának utolsó megmérettetése során derül majd ki, hogy kik viszik haza az értékes ajándékokat, vagy a fődíjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában