Környezettudatosság

2024.04.13. 16:30

Bababörzét tartottak az Avasi Közösségi Kávézóban

A szervező Mozgó Mónika fontosnak tartja a környezettudatos szemléletmódot. A használt ruhák, cipők és játékok rengeteg kismamát és gyermeket vonzanak az Avason.

Édes Richárd

Bababörzét rendezek az avason

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

„Két évvel ezelőtt már volt egy hasonló börzénk. Hasonló rendezvényünk, a hétvégi bolhapiac, a gardrób vásár szintén itt szokott lenni az Avasi Közösségi Kávézó előtt, rendszerint havonta tartunk ilyet. Rossz idő esetén a kávézóban tartjuk ezeket a rendezvényeket 

- beszélt a szombaton tartott Bababörzéről Mozgó Mónika szervező. - Ilyen meleg időben sokan eljönnek ezekre a börzékre, esős időben viszont kevésbé működnek. A tavasz beköszöntésétől késő őszig lesznek még hasonló rendezvényeink.”
A Bababörze főleg a kisgyermekes szülőknek szól, az Avasi Közösségi Kávézó bolhapiacára azonban az idősebbek, akár a fiatalabbak is eljönnek, mert szeretnek árulni és szétnézni a gardróbvásáron. A Bababörzén a gyermekruhák, a játékok és a cipők számítanak a legkeresettebbnek, az általuk szervezett bolhapiacokon inkább a használati tárgyak iránt érdeklődnek az emberek.
Az Avasi Közösségi Kávézó csak meghirdeti az eseményt, amire bárki teljesen ingyen regisztrálhat: „Az emberek a saját babaruháikat, cipőiket árulják nálunk. Tehát ehhez már mi nem kellünk, mi csak a az alapot adjuk a dolgokhoz.”- ismertette a részleteket Mozgó Mónika.
A szervezők a környezettudatos szemléletmód hívei, csatlakoztak a klímasemleges CoolMiskolc kezdeményezéshez. Mozgó Mónika szerint fontos gondolat, hogy a használt dolgokat megvásárolhassák az érdeklődők. Mert lehet, hogy egy játék, egy gyermekruha valaki számára már teljesen haszontalan portéka, másnak viszont valóságos kincs. A szervezők ebből a gondolatból indultak ki, és ennek jegyében rendeznek havonta egy ilyen eseményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában