Anno

2024.03.09. 18:30

„Rémes játszani, ha nem nevet a közönség”

Miről írt 20 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2004. március 10-én közölte Hajdu Mariann interjúját a Miskolcra visszatért Szirtes Gáborral.

Boon.hu

Hosszú évek után tért vissza Miskolcra, az itteni színházba vendégművészként Szirtes Gábor. A színész 1980 és 1987 között volt a társulat tagja. Nem ismerték fel, felelt az erre vonatkozó kérdésre. "Hosszú idő telt el azóta. Emellett nemigen láthattak a tévében, hogy rádöbbenjenek, ez itt a Szirtes. Talán majd a bemutató után. A színházban azonban jó volt régi ismerősökkel találkozni. Nem sokan vannak már: néhány öreg színész, ügyelő" – mondta.

Feydeau Bolha a fülbe című vígjátékában kínált számára szerepet Halasi Imre színházigazgató, és adta magát a helyzet, hogy a riporter erre is rákérdezzen: drámát, vagy vígjátékot nehezebb-e játszani. Íme, a válasz:

"Mindenképp vígjátékot. Mert hiába helyezzük el az „aknákat” a próbák során, ha azok az előadáson nem robbannak. Egy drámát végigülhet a közönség csendben, pisszenés nélkül. Egy vígjátékot nem. Ha nem nevet a közönség, akkor rémes játszani. Izgulunk, mert ez az évad utolsó bemutatója, csak jó lehet, közepes nem."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában