Rendkívüli ülést tartott a miskolci közgyűlés

2024.03.14. 16:17

Igent mondtak a képviselők a városi klímaszerződésre

Miskolc igyekszik válaszokat találni a klímaváltozás miatt kialakult helyzetre. Ezt szolgálja az elfogadott dokumentum.

Boon.hu

Zöld Miskolc

Fotó: Ádám János

Javaslat Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának klímavédelmi elköteleződésére és a városi klímaszerződés elfogadására. Ez volt a csütörtökre összehívott rendkívüli miskolci közgyűlés legfőbb témája. Varga Andrea, a területért felelős alpolgármester arról beszélt, hogy a klímaváltozás olyan  jelenség, aminek hatásai egyre inkább szélsőségeiben jelentkeznek,és Miskolc sem vonhatja ki magát az alkalmazkodás terhe alól. Kormányzati szinten fogalmazódott meg, hogy Magyarország eleve eltökélt a klímaváltozás elleni harcban és segíti az önkormányzatok ez irányú törekvéseit.

Nemzetközi elköteleződés 

Varga Andrea szólt róla, hogy Miskolc tagja lett egy elit körnek, amelybe az Európai Unió 100 magát a klímasemlegesség felé irányító városa tartozik.

 Ez a misszió egy olyan nemzetközi kapcsolat kialakítását jelenti, ami a tapasztalatcsere és az együttműködés lehetőségét rejti magában.

 Beletartozik Miskolc két testvérvárosa, Kassa és Tampere is.  

Szervezetekkel, cégekkel vitattuk meg a dokumentumot. Bemutattuk a kihívásokat és a feladatokat. Olyan hosszútávú munkáról van szó, amelynek része az is, hogy kétévente felülvizsgálják a célkitűzéseket és az elért eredményeket.

Elsöprő többség 

Megtudhattuk, hogy a szerződés tartalmazza, milyen területen, milyen célokat kell teljesíteni éves szinten. A fő cél a káros anyagok kibocsátásának csökkentése. 
A miskolci közgyűlés végül 22 igen szavazattal, egy tartózkodással és 0 ellenszavazattal mondott igent a városi klímaszerződésre.

További érdekességek: https://www.boon.hu/

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában