Anno

2024.03.17. 13:00

Borzasztó, mekkora kárt tettek a nyilvános telefonokban

Miről írt 50 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1974. március 21-i számában találtuk a posta kimutatásairól szóló összegzést.

Boon.hu

Helyzetkép napjainkból

Fotó: MW

Elnémult telefonokról szólt az írás, amely részletezte, hogy mekkora baj, ha nem lehet használni a nyilvános fülkéket. Ne feledjük, ez a távközlés viszonylag korai szakasza Magyarországon és Miskolcon, kevés magánelőfizetővel, és nem túl sok közterületen található állomással. 

A hetvenes évek elején az egész városban mindössze harminc nyilvános telefon működött, a cikk megjelenésének idején is csak 75. A Miskolci Postaigazgatóság nyilvántartásában az állt, hogy egy év alatt 413 esetben fordult elő rongálás, az így okozott kár meghaladta az 54 ezer forintot. A telefonokat vagy levágták és elvitték, vagy kiszerelték ezekből a mikrofonokat, esetleg a pénzgyűjtő perselyeiktől szabadították meg a berendezéseket. Három karbantartó járta állandóan Miskolc utcáit, hogy javítsa a hibákat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában