Anno

2024.03.02. 15:00

A drabális utas odébb lökte az ellenőrt és eltűnt az esti homályban

Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1994. március 1-jén jegyzetben hívta fel a figyelmet a tarthatatlan állapotokra.

Boon.hu

Miközben egyre több az ellenőr, az ellenőrzések hatékonysága kétséges – ezt szűrhetjük le a harminc évvel ezelőtti, jegyzetben leírt eset kapcsán. M. Szabó Zsuzsa írásából idézünk.

"Az ellenőr (fiatal, vékony hölgy) jött, kérte a jegyeket, bérleteket és ment tovább. Onnan, ahol mindent rendben talált. Így ment ez egy darabig, amíg oda nem ért egy (nincs rá jobb szó) drabális férfi utashoz. A kérdésre, hogy bérlet?, menetjegy? a nagy darab ember határozottan így felelt, „nincs”. És maradt a széken ülve, ha nem is nyugodtan, de mozdulatlanul, rendületlenül. Az ellenőr kérte az ilyenkor szokásos iratot, a személyit, vagy a büntetés fejében le- perkálandó pénzt. Válasz semmi, az utas hallgatott. 
Közben a villamos lassított, megállóhoz ért. A delikvens erre felpattant, odébb lökte az MKV alkalmazottját és eltűnt az esti homályban. Mi utasok csak néztünk, az ellenőr is bámult utána, mint aki szeretné megjegyezni a személyleírását, a drabális alak küllemét. 

Eltöprengtem: akad-e valaha, aki az utasok közül pártfogásába veszi az ellenőrt, merthogy az nő és meg kell védeni az erőszaktól? Vagy netán: eszébe jut-e egyszer valakinek, hogy öntudatosan kijelentse: ha én fizetek a jegyért, fizessen érte más is! Azt hiszem mindkét változattól messze vagyunk..."


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában