boon.hu video

2024.02.09. 20:00

Portálunk birtokába kerültek a pinceomlás áldozatai által készített utolsó videók!

Miskolctapolca - Több videó is készült, az utolsó éppen a tragikus reggel előtti napon, ami alapján sok minden megállapítható. A három elhunyt férfi özvegyei közül ketten is nyilatkoztak nekünk a felvételek és a közelgő előkészítő ülés kapcsán.

Horváth Imre

A pinceomlás helyszínén készült archív felvétel. A mentőcsapatok csak a holttesteket tudták a felszínre hozni

Fotó: Dojcsák Dávid

Arról már beszámoltunk a napokban, hogy február végén tartják meg az előkészítő ülését annak a büntetőügynek, amelynek a vádlottja az a vállalkozó, aki felvállalta a miskolctapolcai pince bővítését, amely 2022. augusztus 31-én beomlott és maga alá temette a három munkást, akiket már csak holtan tudtak a felszínre hozni.

A Boon.hu már korábban megtudta, hogy a munkálatok közben a három szerencsétlenül járt férfi videófelvételeket készített és ezekből van olyan, ami megmaradt, ugyanis az egyik férfi mobiltelefonja a táskájával együtt a pincén kívül volt az omláskor. A videófelvételek részét képezik a vád bizonyítékainak, ugyanis a felvételek bizonyítják, hogy nem volt kellőképpen aládúcolva a pince a munkák alatt és megfelelő védőfelszerelések sem álltak rendelkezésre.

A két özvegy nézi a videófelvételeket
Fotó: Horváth Imre

Most sikerült megszereznünk három videót, amelyeket egy felvételbe összevágtunk, kegyeleti okokból azokat a részeket kihagytuk, amelyeken felismerhetőek a szerencsétlenül járt férfiak, illetve ahol beszélgetnek a felvételen.

Az azonban így is jól látszik, hogy milyen körülmények között dolgoztak és hogyan alakult a pince kialakítása, a felvétel eleje még augusztus 16-án készült, a középső része 20-a után, míg az utolsó része 30-án, tehát a szerencsétlenséget megelőző napon. Itt jól látszik, hogy lézeres kijelölés mentén kellett a pince boltozatát szélesíteniük, vélhetően ez vezetett ahhoz, hogy a több tonnás szikladarab leomlott a födémből.

Íme a felvételek:

Portálunknak megszólalt a három közül két özvegy is a videófelvételek kapcsán. 

Kérdeztük őket arról is, hogy mit gondolnak a balesetről, hogyan próbálnak gyermekeikkel túllépni, túlélni a tragédia után, illetve, hogy mit várnak a tárgyalástól.

Mint mondták leginkább azt sérelmezik, hogy a vállalkozó egyáltalán nem kereste őket. Az előkészítő ülés kapcsán pedig bíznak benne, hogy nem születik ott döntés, ugyanis nagyon keveslik a 2 év 6 hónapos mértékes indítványt.

Azt kérték arcukat ne mutassuk a felvételen, a gyerekekre való tekintettel pedig az utcán készült a beszélgetés, nem az otthonukban:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában