Programajánló

2024.02.02. 22:20

Hétvégi programok Borsod-Abaúj-Zemplénben: koncertek, közönségkorcsolya, farsangi mulatság

Boon.hu

Közönségkorcsolya a miskolci Jégpályán.

Fotó: Vajda János

SZOMBAT

I. Winterfest Lillafüreden
A téli minifesztivál 25 művésszel, naponta 3 szalonkoncerttel és egy-egy esti hangversennyel visz fényt a téli napokba Miskolcon február 2. és 4. között. A programokról részletesebben itt olvashat.

Látványos tüzértoborzás Miskolcon
Akit érdekel a haditechnika az most megtekinthet grandiózus katonai járműveket és ha kedvet érez akár a seregbe is beléphet: szombaton 8.00 és 18.00 óra között látványos toborzást tervez a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár állományába. Több infó itt.

Rekord hosszú kolbászt töltenek Sajóvámoson
Jubilál a Vámos-Toros Nap – hamarosan itt a tizedik mindenféle jóval szórakoztató program. Február 3-án rendezik meg a X. Vámos-Toros Napot Sajóvámoson.

Jótékonysági bál Ináncson
A február 3-án tartandó eseménnyel a Kiművelt Emberfőkért Közalapítványt szeretné támogatni Ináncs önkormányzata.

Alsózsolcai torkóstoló
A torkóstoló február 3-án, 10 órától kezdődik kiszebáb égetéssel.

XXI. Miskolci Esküvői Kiállítás és Vásár
Az esküvői szakma szolgáltatói várják az esküvőre készülő párokat Miskolcon, a DVTK stadion VIP szekciójában február 3-án 10.00 - 18.00 óra között.

Közönségkorcsolya Miskolcon
Szombaton 10 és 13 óra között ismét a jégkorcsolyázás kerül középpontba a Miskolc Városi Szabadidőközpontban.

Farsangi mulatság a miskolci játszóparkban
Február 3-án igazi karnevállá változik a Maya Dzsungel Játszóház, a farsangi forgatagban különböző mesehősökkel találkozhatnak a résztvevők vagy próbára tehetik magukat a fánkevőbajnokságon. A jelmezversenyen értékes ajándékokat lehet nyerni.

Sajt- és borkóstolás Vadnán
A nagy érdeklődésre tekintettel szombaton 14 órától ismét megrendezik az eseményt a településen. 7 kóstolási tétellel készülnek a szervezők, köztük a top 100 legjobb magyar bor közé választott Bíbornok 2022 borral.

Jótékonysági Borárverés és Farsangi Bál Tarcalon
A Tarcal Bor és Kultúra Egyesület és Az Andrássy Kúria közös szervezésében megvalósuló  esemény helyszínéül az Andrássy Kúria & Spa szolgál szombaton 18 órától. A program célja, hogy lehetőségeinkhez mérten hozzájáruljunk a református templom kétszáz éves harangjának újra öntéséhez. 2023 vízkeresztjén ugyanis a nagyharang megrepedt, azóta csak a kisharang szól a toronyból.

Kihagyhatatlan koncert a Vasgyári Közösségi Házban
A bakancsos Edda legendás dalai hallhatók szombaton fél 9-től Miskolcon a Vasgyári Közösségi Ház falai között. Jegyek a helyszínen kaphatók 19 órától.

VASÁRNAP

Vasárnapi terepfutás
7:30-kor a Majális-park buszvégállomás melletti parkolóból indul a 12 km-es távú terepfutás a Spartan Race Training Group Miskolc szervezésében.

Hagyományos Régiségvásár
Az egész napos program ezúttal is a Széchenyi István úton a Városház tér és a Villanyrendőr között kerül megrendezésre.

Mosó Masa mosodája a Bábszínházban
A Miskolci Csodamalom Bábszínház fél 11-kor kezdődő 45 perces eseményét 3 éves kortól ajánlják. „Mosó Masa mosodájában meséli el Sompolygó, a kedves rókalány, csodálatos történetét, melyből megtudhatjuk, hogyan jutott el a Kerek Erdőből az Óperenciás Tengeren át a Mesék Országútján az Aranyvárosba, s hogyan lett tündérkirálynő."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában