Figyelem!

2024.01.08. 18:02

Vörös kód lép életbe - most aztán tényleg hideg lesz!

Hétfő este 8 órától életbe lép a hideg idő miatti "vörös kód".

Boon.hu

Jól fel kell majd öltözni!

Fotó: Bujdos Tibor

A hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. Az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

A vörös kód ideje alatt bármilyen szociális intézmény - fenntartótól és ellátotti körtől függetlenül - köteles befogadni a bajba jutott embereket.

A meteorológiai szolgálat az elkövetkező éjszakákra néhány helyen mínusz 10 Celsius-fok körüli hőmérsékletet prognosztizált, ilyen időben életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik.

Viharos északi szél

Az előrejelzés szerint a Zemplén térségében viharos szél várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -3 fok között alakul, de a szélvédett, derült északi tájakon ennél hidegebb is lehet - írja a HungaroMet Nonprofit Zrt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában