Veszélyjelzés

2024.01.24. 13:54

Újabb riasztást adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére 2024.01.25. csütörtök éjfélig.

Boon.hu

Figyelem! Csúszósak az utak!

Fotó: Ádám János

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben ónos eső miatt: a várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm.

Az ország északkeleti részén előforduló havazás nyugat felől lassan vegyes halmazállapotú csapadékba vált át. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, elsősorban az északkeleti részeken viszont tartósabb havazás is előfordulhat (lepel-2 cm). Az északkeleti, keleti határ közelében egészen estig lehet időszakos vizes, tapadó hó (2-5 cm, a határ mentén lokálisan > 5cm).

Az elkövetkező órákban továbbra is előfordulhat időszakos ónos eső a középső országrész keleti, északkeleti részén, illetve az Északi-középhegység előterében.

Széllökésekre is számítani kell

Szerdán az esti, késő esti óráktól északnyugaton, majd északon inkább csak a magasabban fekvő részeken 70 km/h feletti széllökések is előfordulhatnak északnyugati irányból. Csütörtökön napközben északon és a középső részeken a maximális széllökések elérhetik a 70 km/h-t. Kiemelten Fejér és Pest megyében a késő délelőtti óráktól, kora délutánig átmenetileg egy-egy 90 km/h körüli széllökés is előfordulhat síkvidéken - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Friss időjárás-előrejelzés a Boon.hu oldalán itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában