Itt a válasz!

2024.01.18. 11:49

Megtudtuk, a rendőrség dönti el, kit is terhel az e-rolleres kár

Számos olyan esetet osztanak meg az olvasók velünk, amikor olyan helyen hagyják a használóik a miskolci közösségi e-rollereket, ahol nem lehetne. Legutóbb egy patakban landolt egy ilyen jármű.

Ujlaki Attila

A rollerhasználatnak szigorú szabályai vannak

Fotó: Mirkó István

Egyre több elektromos rollert hagynak szanaszét Miskolcon. Van, volt olyan eset is, amikor egyenesen egy patakban kötött ki. Számos olyan esetet is megosztanak az olvasók a boon.hu-val, amikor olyan helyen hagyják a használóik a rollereket, ahol nem szabadna, sőt néha balesetveszélyt is előidézhetnek. 

A használót terheli a kár 

Portálunk megkereste a miskolci e-rollereket üzemeltető céget. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogyan tudják felügyelni a rollerek szabályszerű használatát a városban. 

„A rollerek szabályszerű használata érdekében minden új felhasználó képzést kap az applikációba történő regisztrációkor a helyes utazási, parkolási magatartásra” – írta a TIER Operations Hungary Kft. Arra is rámutattak: a felhasználók minden esetben nyilatkoznak arról, hogy elfogadják az általános szerződési feltételekben foglaltakat, amik a helyi közlekedési szabályok betartására kötelezik őket. 

Miskolcon alapvetően jó tapasztalataink vannak a felhasználókkal

– írták. 

Arra is rákérdeztük, hogy egy esetleges károkozásnak a díja kit terhel. „Amennyiben a rendőrség mint eljáró szerv nyomozásának eredménye szerint a roller műszaki hibájából ered a kár, arra az esetre a TIER felelősségbiztosítása fedezi a kárt, ha a vezető hibájából ered a káresemény, akkor a roller használója hivatott a kár rendezésére” – tudatták.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában