boon.hu video

2024.01.26. 13:54

Kattant a bilincs a Miskolci Rendvédelmi Technikumban - Fotók, videók

Miskolc - A járőrképzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött gyakorlatot is.

Ujlaki Attila

Nyílt nap a Miskolci Rendvédelmi Technikumban.

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Rendvédelmi Technikum hagyományainak megfelelően újra jelenléti nyílt napot tartott pénteken és megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt, akik bepillanthattak az intézmény életébe, a sokrétű rendőrképzés helyszíneibe, módszereibe és a felvételi eljárás apró részleteibe. Az érdeklődők a nyílt nap során választ kaptak a technikusi szintű képzés felvételijével és a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseikre. 

Leendő rendőröket keresnek 

A magyar rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot hivatásuknak választanák. Lövei László rendőr ezredes elmondta, hogy a céljuk az, hogy olyan tanulókat toborozzanak, akik a következő tanévben megkezdik majd nálunk a tanulmányukat.

„Bemutatjuk a rendőrség szakterületeit és azokat a területeket, ahol dolgozni lehet, és betekintést nyújtunk bármely állampolgárnak, hogy a rendőrség hogyan dolgozik” – mondta. Arra is kitért, hogy nagyon szigorú kritériumoknak kell megfelelni a felvételi eljárás során. „Egészségügyi, fizikai és pszichológiai szempontoknak is meg kell felelniük a jelentkezőknek” – húzta alá. Arról is beszélt, hogy a nyíltnapon különböző nyomozói feladatokkal ismerkedhettek meg a diákok.

A nyomozói szakma rendkívül kedvelt

 – mondta a Boon.hu-nak.

Mindent kipróbálhattak 

Látványos bemutatókkal is várták az érdeklődőket a Rendvédelmi Technikumban. Többek között: szituációs, csapatszolgálati szakkabinetek bemutatása, fegyverek és a rendőrszakmában használatos egyes eszközök bemutatása, lövészeti bemutató, a szituációs lőtér megtekintése, életmentő technikák bemutatása, a közlekedési szakterület bemutatkozása, a konditerem és tanulói szállás megtekintése, de a rendőri testnevelés, önvédelmi technikák, az önvédelmi képzés védőeszközeinek bemutatása, kipróbálása is terítéken volt. A látogatók betekintést nyerhettek mindenbe, ami a rendőri hivatással jár. Az eseményre főként az érettségi előtt álló végzősöket várták, de mindenki mást is, aki érdeklődik a technikusi szintű rendőrtiszthelyettes-szakma iránt. Különböző relikviákat ismerhettek meg a diákok a kiállított régi rendőrautókból. 

A járőrképzés is népszerű 

A járőrképzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött gyakorlatot is – olvasható a rendőrség felhívásában. Az alkalmasság megállapításához szükséges vizsgálatok közül a jelen pandémiás helyzetre való tekintettel a felsoroltakat a rendőrség első fokon eljáró vizsgáló orvosa végzi helyben: hallásvizsgálat (szűrő audiométerrel), látásvizsgálat (Kettesy-tábla), színlátásvizsgálat (Ishihara teszt), EKG. Abban az esetben, ha a vizsgálatok során eltérést tapasztal az elsőfokon eljáró vizsgáló orvos, akkor szakorvosi vizsgálatot kérhet.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában