Figyelem!

2024.01.14. 15:30

Ha a szükség szólítja, késő délután ne menjen Miskolctapolcára

A megújult parkok és a felújított tó nagyszerű kikapcsolódás, de ne higgyük, hogy "a bab is hús".

Szaniszló Bálint

Így néz ki a miskolctapolcai komfortpont

Fotó: Bujdos Tibor

Jókora késedelemmel ugyan, de a nyáron végre elkészült a miskolctapolcai parkok és a Csónakázó-tó rekonstrukciója és - habár akadnak, akik találnak jócskán hibát a kivitelezésben - azt mondhatjuk, boldogan vették birtokukba a miskolciak a kikacsolódásra nagyszerű helyet. Hasonló a helyzet a turistákkal is, akik kedvező kritikákat mondanak az eredményről.

Jó, hogy van komfortpont 

Nagy vívmánya volt a felújításnak, hogy épült a Geometrikus park Barlangfürdő felöli sarkában, a Barabits sétány közelében egy úgynevezett "komfortpont", amely több, mint egyszerű nyilvános wc, hiszen a mozgássérültek számára akadálymentesítve van és pelenkázóhelyiség is van benne. Potom 200 forintért lehet is használni a komfortpontot, a pénzt kezelő személyzetnél lehet leszurkolni, tehát nem ilyen pénzbedobós illemhelyről van szó.

Betegség miatt... 

Ez rendben is volna, de az utóbbi napokban, aki délután 3 óra után próbálta használni a komfortpontot, az zárt ajtókra talált és kénytelen volt más módot keresni a szükség(lete) kielégítésének. Nem túl vendégbarát, turistabarát megoldás. A legnagyobb közösségi oldalon többen tették szóvá ezt a fura intézkedést. 

Ez a felirat a komfortpontot
Fotó: Bujdos Tibor

A miértre a miskolci városháza sajtó osztályánál igyekeztünk választ kapni. Várakozásunk sikerrel járt. A komfortpontot üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. magyarázata szerint "az elmúlt időszakban sorozatos megbetegedések okán volt kénytelen a társaság rövidebb nyitva tartással üzemeltetni a létesítményt."

Nyáron hosszú ideig 

A városháza válaszából azt is megtudhattuk, hogy a komfortpont téli időszakban - november 1-je és február 29-e között - minden nap reggel 8 és délután 5 óra között tart nyitva. Március 1-jétől 8 és 18 óra között tart nyitva a komfortpont, április 1-jétől október 31-ig pedig 8 és 20 óra közötti időszakra bővül a nyitvatartás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában