boon.hu video

2024.01.12. 16:45

Újra járható a bekötő út Sajókazánál (videóval)

Tiszta az út - posztolta az Alsó Zempléni Polgárőr Egyesület.

A lezárt út Sajókazánál tavaly novemberben

Fotó: Bujdos Tibor

Péntek délután 2 órától megnyitották a Kesznyéten és Sajóörös közötti utat, az immár száraz úton áthaladó autóból videót is készített az egyik utas, amelyet aztán az Alsó Zempléni Polgárőr Egyesület posztolt is Facebook oldalán Tiszta az út címmel. „Ez jó, most már nem kell kerülni." „Köszönet érte", olvasható alatta a kommentekben.

Január 8-án, hétfőn zárták le az összekötő utat Sajókaza–Aggtelek–Szin között, mert elárasztotta a Sajó. Az idén ez volt az első alkalom, de tavaly hatszor áradt meg úgy a Sajó, hogy az útkezelő a lezárásra kényszerült.

Mint portálunk beszámolt róla, Sajókaza önkormányzata aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy felgyorsítsa a döntéshozóknál a megoldás keresését, mert tarthatatlannak érzik, hogy rendszeresen elárasztja a folyó az utat a nagyobb esőzések idején. Az aláírásgyűjtő ívek a polgármesteri hivatalban és a művelődési házban írhatók alá 2024. január 15-ig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában