boon.hu video

2024.01.31. 13:01

Katasztrofális a tömegközlekedés Miskolcon a villamossínek miatt – Fotóval, videóval

Miskolc - Sebességet kell csökkenteniük több szakaszon a sínek állapota miatt az MVK villamosainak.

Hiba a síneken

Fotó: Bujdos Tibor

Néhány napja sebességkorlátozó táblákat helyeztek ki Miskolcon a villamosok vonalán. Több olvasó is arra panaszkodott a Boon.hu-nak, hogy egy-egy helyen borzasztóan lassú a villamos, és ezzel együtt a menetidő is megnövekedett. Több utas is „botrányosnak” nevezte az állapotokat. Portálunk megkeresete a városháza sajtóosztályát az esettel kapcsolatban, akik a válaszuk változtatás nélküli közléséhez járultak hozzá.

Most a hideg a gond

„A közúti vasutak számára kiadott jelzési és forgalmi utasítás szerint a pontszerű lassújel kihelyezésére akkor van szükség, amikor a pályán jelentkező hiba azt indokolja. Ennek célja a hiba elhárításáig a biztonságos villamosközlekedés fenntartása. Jelenleg a forgalmi pályaszakaszon hét darab 5 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben. Az utóbbi időszak külső hőmérsékleteinek szélső értékei olyan ingadozást mutattak, amelyek a sínekben meghibásodást okoztak több helyszínen is. A hiba elhárítását az MVK szakemberei folyamatosan végzik, a legközelebbi ilyen jellegű, több helyszínt érintő helyreállítás a Régiségvásár ideje alatt fog megtörténni. A sebességkorlátozások természetesen azonnal feloldódnak a hibaelhárítás megtörténte után." 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában