Program

2024.01.14. 09:31

Jövőképet adtak három éven át a lyukóvölgyiek számára

Felmerül a kérdés: Lesz-e folytatása a hátrányos helyzetűeket felzárkóztatni szándékozó programnak?

Boon.hu

Élethelyzet Lyukóban

Forrás: ÉM

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Program keretében hajtotta végre a Társadalmi együttműködés erősítése Lyukóvölgyben című majd' 259 millió forintot felhasználó projektet, melyben partnerként vett részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény.  

A 2020. november 1-je és 2023. november 30-a között működő program elsődleges célja az volt, hogy jövőképet nyújtson a Lyukóvölgyben élők számára. Hivatalos célként fogalmazták meg a helyben élő lakosság integrációjának elősegítését, a közösségi kohézió erősítését, valamint a mentális problémák csökkentését.

Sportfoglalkozások, színházlátogatás 

A célok elérése érdekében a konzorciumi partnerek olyan szociális, oktatási, mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, foglalkoztatási, egészségügyi programokat szerveztek a lyukóvölgyi lakosság számára, mint például környezetvédelmi programok, sportfoglalkozások, színházlátogatás. A közösségfejlesztő programok mellett mentorálási, életvezetési-; és munkavállalási tanácsadást, valamint folyamatos szociális munkát biztosítottak a Lyukóvölgyben élőknek: 240 fő részére egyéni fejlesztési terv készült. A projekt utolsó nagyobb, helyi közösséget megmozgató eseménye a 2023. november 25-én megrendezett családi nap volt.

Egyéneknek és családoknak 

A program célcsoportjába a Lyukóvölgy területén élő, halmozottan hátrányos helyzetű, alacsony, illetve elavult iskolai végzettséggel rendelkező, jellemzően szociális és anyagi gondokkal küzdő egyének és családok tartoztak, de a program a terület egésze számára is nyújtott olyan szolgáltatásokat, amelyek segítették a hátrányos helyzetű emberek felzárkózását és a település életébe történő integrációját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában