Program

2024.01.14. 09:00

Négy dél-borsodi településen lesz fejlődés

Közintézmények energetikai rendszere újul meg Mezőkövesden, Tiszadorogmán, Nemesbikken és Mezőnyárádon.

Boon.hu

Mezőkövesd

Fotó: TOTHG

Négy délborsodi önkormányzat - Mezőkövesd, Tiszadorogma, Nemesbikk és Mezőnyárád - konzorciumi formában beadott pályázata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében mintegy 162 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. A projekt célja, hogy a konzorciumban résztvevő önkormányzatok tulajdonában lévő, leromlott energetikai állapotú épületeket energetikailag korszerűsítsék. 

Szigetelés, ablakcsere 

A Széchenyi Terv Plusz keretében megvalósuló fejlesztés a négy településen összesen hat intézményt érint. Mezőkövesden a László Károly úti óvoda, Tiszadorogmán a Kultúrház, Mezőnyárádon az óvoda, Nemesbikken pedig a Művelődési Ház, a Polgármesteri Hivatal, valamint az Egészségház energetikai rendszere újulhat meg az európai uniós támogatásnak köszönhetően.  

A beruházás keretében az épületek utólagos homlokzati és födém hőszigetelése, nyílászárók cseréje, illetve korszerűsítése, a fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések felújítása, illetve cseréje, a fűtési rendszerek modernizálása, illetve fotovillamos rendszer kialakítása történik meg meg az résztvevő intézmény állapotának megfelelően.

Egységes településkép 

A fejlesztések hozzájárulnak az épületek gazdaságosabb fenntartásához, egységes településkép létrehozásához, a település lakossága szempontjából egy élhetőbb környezet kialakításához, valamint az érintett épületekben lévő szolgáltatások színvonalának emeléséhez. A befejezési határidő 2025. júniusa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában