Alkalom

2024.01.23. 12:55

A közösség és a közös ima ereje Miskolcon (fotókkal)

Miskolc - Idén is közös imára hívták a miskolci székhelyű egyházi fenntartású oktatási intézmények vezetőit.

Tiszlavicz Luca

Diákok és felnőttek közösen imádkoztak

Fotó: Bujdos Tibor

Az Eszmék és Értékek Alapítvány szervezésében idén is megrendezték az „Ima a békéért" elnevezésű ökumenikus ifjúsági imaalkalmat. Az országos ökumenikus imahét programjához csatlakozva, szólították meg 2024-ben is – a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével közösen – a miskolci székhelyű egyházi fenntartású oktatási intézmények vezetőit egy újabb közös imaalkalom megvalósításának gondolatával. Tájékoztatta a Boon.hu-t a program szervezője. 

A gyökerek

2022. decemberében csaknem ötszáz keresztény fiatal részvételével valósult meg az „Ima a békéért” elnevezésű program, ahol 18 miskolci egyházi iskola diákjai vettek részt az Eszmék és Értékek Alapítvány meghívására. Ez a közös imaalkalom azzal a céllal kelt életre, hogy a tanulók számára találkozási és lelki feltöltődési lehetőséget teremtsen.

„A szomszédban dúló háború és a közel-keleti tragikus események következtében most még nagyobb szükség van a közösség és az ima erejére” – hangsúlyozták.” Ezen gondolatoktól vezérelve, hagyományteremtő céllal rendezték meg 2024-ben is a közös imát. 

Az eseménynek a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, Sportközpont adott otthont. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában