Felújítás

2024.01.10. 16:30

Ilyenek lettek a Hámor étteremben az irodák - fotók!

Elkezdődött a hajdanvolt Hámor étterem felújítása, számoltunk be róla tegnap. Már egy része kész van.

Már 1988 óta nem üzemel étteremként a hajdanvolt Hámor

Fotó: Bujdos Tibor

Elsődleges volt az állagmegóvás – teljesen új vízszigetelést kapott a Hámor étterem épülete – ezen túl pedig felújították a hajdani, impozáns vendéglátóhely hátsó épületét, tudtuk meg Béres Bencétől, az épület új tulajdonosától. Mint mondta, ez az épület korábban fagylaltkészítő üzemként működött, most ez lett az irodájuk. Már oda is költözött a cége, a miskolci Brs Klíma és Gázcentrum és a Meleget.hu épületgépészeti webáruház.
Most megnézhettük a felújított irodát: tényleg szép lett: fotóink ott készültek.

Béres Bence egyébként tavaly tavasszal vette meg az épületet. Az idén az a terv, hogy az épület szépséges oszlopait helyezik vissza eredeti helyükre. A főépület teljes felújítása számításai szerint 10-15 évet vesz majd igénybe, szeretné eredeti állapotába visszaállítani, hogy épp olyan legyen, mint az egykori Hámor étterem. Mint korábban elmondta, a cég bemutatótermét tervezi oda, de a sok helyiség egyikét kiállítóteremnek szeretné berendezni, ahol bárki megnézheti majd az épület történetét. Korabeli tárgyak, fotók emlékeztetnek majd a múltra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában