Rejtély

2024.01.30. 13:40

Nem tudni, mi történt a betegnek tűnő őzzel a Csanyikvölgyben

Vasárnap találtak rá egy őzre a Csanyikvölgyben, az Északerdőt kérdeztük az ügyben.

A betegnek tűnő őzike

Forrás: facebook

Vasárnap a déli órákban Szűcs Viktor, aki a rokonaival „gombász túrát” tett a Csanyikvölgyben, a facebook oldalán jelentkezett be egy hírrel, miszerint egy őzet talált láthatóan beteg állapotban, írtuk meg a történteket hétfőn.

Arról is szóltunk, hogy a túrázó érdeklődött, tudja-e valaki, hogy a Csanyikvölgy melyik vadásztársasághoz tartozik. Végül az Északerdő Zrt.-t hívta, de hogy utána mi történt, arról már nem volt tudomása.

Már nem találták az őzet

Vereb István, az Északerdő Zrt. kommunikációs tanácsadóját kerestük, hogy megtudjuk a részleteket: ő arról tájékoztatta a Boon.hu-t, hogy az Északerdő illetékes kollégája kiment a bejelentett helyszínre, de a beteg vadat már nem találta ott. Kérdeztük, helyesen járt-e el a betelefonáló, azaz mi a teendő ilyen esetben, ha fekvő, betegnek tűnő nagyvadat látunk az erdőben. Vereb István szerint helyesen cselekedett, mert hasonló esetekben nem ajánlják, hogy valaki önálló tevékenységbe kezdjen: közel menjen, hozzáérjen az állathoz vagy megvizsgálja.

A legtöbb, amit tehetünk ilyenkor, hogy értesítjük a hatóságot, mégpedig a helyileg illetékes vadásztársaságot, amely ez esetben valóban az Északerdő volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában