Miskolc

2023.12.29. 09:00

Valakinek útban lehetett az egyik új biciklitároló Miskolcon

Az esemény végkifejletjéről az egyik önkormányzati képviselő posztolt fotót.

Ujlaki Attila

Forrás: Facebook

Bajusz Gábor, a helyi Fidesz önkormányzati képviselője töltött fel egy fotót az egyik közösségi médiaoldalra, amelyen az látható, hogy az újonnan kihelyezett kerékpártárolót már valaki meg is rongálhatta, ugyanis a vasszerkezete eldeformálódott állapotban van. Többen újból megjegyezték a poszt alatt, hogy érthetetlen ezeknek a biciklitárolóknak a funkciója a belvárosban. Korábban mi is foglalkoztunk a témával. 

November végén helyezték ki a belvárosban azokat a kerékpártárolókat, amelyekről több kommentelő azt sem tudta, hogy mik. Akkor mi is az olvasók véleményét kértük arról, hogy tippeljék meg, mik bukkantak fel a belvárosban. Kiderült, hogy a félkör alakú rögzített fémállványok kerékpártárolók. Többen akkor azt is felvetetették, hogy balesetveszélyesek és nem értették miért helyezték el a belváros több forgalmas csomópontján azokat, mindenféle jelölés nélkül. Volt, aki azt írta, hogy sötétben biztos, hogy elesne benne, mert szerinte nehezen észrevehető.

Körültekintően helyezték ki

A boon.hu megkereste a városháza sajtóosztályát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen szempontok alapján választottak helyszínt a kerékpártárolók kihelyezésére. A sajtóosztály Szunyogh László főépítész válaszát küldte el, aki azt írta: „A főutcai kerékpártárolók elhelyezésénél törekedtünk a sétálóutcai szakasz egyenletes ellátására, de figyelembe kellett venni a kiülős teraszokat, a közműaknákat és a közlekedési viszonyokat.” 

Hozzátette: "ez utóbbiak jelentősen befolyásolták az egyenletes kioszthatóságot, de ahol lehetett, ott az egyenleteségre törekedtünk az elosztásnál."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában