Kikapcsolódás

2023.12.23. 15:30

Ünnepek két arcú öröme: Szállodai kényelem vagy otthoni melegség?

Arról kérdeztük az utca emberét, hogy otthon vagy éppen egy szállodában tölti-e az ünnepeket.

Ujlaki Attila

A wellnes hotelek igazi kényemet kínálnak karácsonyra is

Fotó: Berán Dániel

Az ünnepek mindig is különleges időszakot jelentenek az emberek életében, amikor összegyűlnek szeretteikkel, megosztják az örömöt és ünneplik a szeretet ünnepét. Az ünnepi készülődés azonban egyre gyakrabban vet fel egy fontos kérdést: hol érdemes tölteni ezeket a különleges napokat? Vannak, akik a szállodai kényelemre esküsznek, míg mások a meghitt otthoni légkört részesítik előnyben. Nézzük meg, hogyan választanak három különböző személyiség az ünnepek eltöltésének helyszínét.

Szálloda világában 

Kovács Péter azt nyilatkozta a Boon.hu-nak, hogy karácsony első napján elutaznak a családdal a Dunántúlra. „A szent estét még együtt töltjük itthon, majd másnap indulunk útnak” – mondta. Rámutatott: a kalandvágyó utazók számára fontos a változatosság és az új élmények, és egy szálloda tökéletes helyszín lehet, hogy mindezt megkapják. „Az ünnepi díszítés, a kényelmes ágyak, a wellness szolgáltatások és az exkluzív vacsorák egyedülálló élményt nyújthatnak, amely emlékezetessé teszi az ünnepeket számunkra” – tette hozzá. 

Az otthon melege 

Mások számára az ünnepek elsősorban a családról és otthonról szólnak. A családi centrikus személyek szeretik otthonuk melegét, és az ünnepeket a szeretteikkel, a saját környezetükben ünneplik. Így van ezzel Tóthné Sánta Erzsébet, aki otthon tölti a karácsonyt és a szilvesztert is a családjával. „Ilyenkor tudunk együtt lenni, az unokáim is jönnek haza külföldről, így mindenképpen a családifészek lesz az ünnep origója” – mondta. Arra is kitért, hogy szerinte az otthoni kényelem, a meghittség és a hagyományoknak való ragaszkodás mind-mind fontos szerepet játszanak az otthoni ünnepek megteremtésében. „Az együtt töltött idő, az otthoni főzés és az ajándékozás mind hozzájárulnak ahhoz az egyedi hangulathoz, amit csak otthon teremthetünk meg” – hangsúlyozta. 

Kimozdulni a hétköznapokból 

Szabó Péter azt mondta portálunknak, hogy szilveszterre utaznak el, mert muszáj egy kicsit kizökkennie a hétköznapi monotonitásból. „A karácsony után mindenképp szeretnénk elutazni, így már lefoglaltam egy szállást négy napra” – ismertette. Hozzátette: az ünnepek ilyenkor lehetnek az egyetlen időszakok, amikor valóban el tudnak a családdal lazulni, és meglátása szerint sokan ezt választják egy szálloda kényelmes szobájában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában