Közgyűlés

2023.12.14. 12:02

Újabb pofonokat kapott a miskolci városvezetés

Két újabb előterjesztés sem kapta meg az elfogadáshoz szükséges szavazatszámot.

Szaniszló Bálint

Sorban buknak el az előterjesztések

Fotó: Bujdos Tibor

Már a költségvetést is csak segítséggel tudta a Velünk a Város Frakció megszavazni, hiszen a Demokratikus Koalíció két képviselője, dr. Mokrai Mihály és Szilágyi Szabolcs nem szavazott. A Fidesz és a KDNP képviselői szavaztak nemmel. Úgy sikerült elérni a sikerhez szükséges 15 voksot, hogy az egyébként ellenzékben politizáló, A mi hazánkat képviselő Pakusza Zoltán is igennel voksolt. Cserébe a képviselő költségvetéshez benyújtott mindhárom módosító indítványát elfogadták, miközben a Fidesz és a KDNP képviselői által benyújtott négy indítványt elutasították.

Ahogy beszámoltunk róla, „elvérzett” a miskolci közgyűlés csütörtöki ülésén a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet módosítása, mert nem volt meg a szavazatbeli többsége a városvezető frakciónak. De így jártak az ezt követő előterjesztések is.

Nem lesz online parkolóbérlet vásárlás

A mai kor elvárásainak megfelelő parkolási rendszer megvalósításának feltétele a jegykiadó-automaták, mélygarázsok és parkolóház korszerűsítése, a folyamatok automatizálása, elektronikus ügyintézés, bankkártyás és elektronikus fizetés biztosítása, amelyekhez elengedhetetlen a rendeleti szabályozás módosítása.

Például a városi parkolási rendszert működtető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. december 18-án 9 órától tervezte bevezetni, hogy interneten, online módon lehet majd miskolci parkolóbérleteket vásárolni, büntetést befizetni, ügyeket intézni.

A Javaslat Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területén a járművel történő díjköteles várakozás szabályairól szóló 37/2016. (XII.12.) önkormányzati rendelet módosítására című előterjesztés nem kapta meg a szükséges számú javaslatot: a szükséges 15 helyett csak 14-en szavaztak csak igennel.

Ugyancsak kudarccal végződött két ingatlan értékesítése is, az ezekről szóló javaslat szintén nem kapta meg a szükséges szavazatszámot, azaz nem bocsáthatja áruba a város azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában