Együtt ünnepeltek

2023.12.22. 10:44

Mindenkinek jár a gondoskodás a szeretet ünnepén + fotók

Miskolc - Karácsonyi cirkuszi fesztivált tartottak csütörtökön a nappali melegedőben a hajléktalanok számára.

A cirkuszi műsor egyik jelenete

Forrás: Napfényt Az Életnek Alapítvány

Karácsonyi cirkuszi fesztivált tartottak a gondozottak számára a Napfényt az Életnek Alapítvány szervezésében, a miskolci Hajléktalan Gondozó Központ nappali melegedőjében. A programmal is érzékeltetni szerették volna a magányos és hajléktalanok számára a szeretet ünnepét várva, hogy nincsen elhagyott és kirekesztett ember a szeretetből és a közösségből, mondta el a boon.hu-nak Kádár Pál, a nappali melegedő szociális munkása. Mint fogalmazott, ellátottjaik számára ez az egyetlen lehetőség arra, hogy közösségben, együtt ünnepeljék meg a karácsonyt. Hozzátette, minden évben szerveznek karácsonyi műsort. Ezt megelőzően szociotúrát is rendeznek különféle feladatokkal.

„Idén a szociális munkások 5 fős csapatokkal cirkuszi és bohókás történetet, műsort adtak elő jelmezekben. Emellett pedig bejglivel kedveskedtünk, valamint forró teával és forralt borral is. Azt szeretnénk ilyenkor, hogy érezzék a közösség szellemét, a gondoskodást, hogy nincsenek egyedül, kirekesztve” - hangsúlyozta.

„Öröm látni, hogy szeretik ezeket az eseményeket. Már nagyon régóta csináljuk és várják, készülnek rá a hajléktalanok. Ez az egyedüli lehetőség számukra, hogy így együtt ünnepeljenek” - tette hozzá Kádár Pál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában