Eredmény

2023.12.13. 17:30

Megújult úton autózhatunk végre Miskolctapolcára

Az idegenforgalomnak és a városrészben élőknek is sokat jelent az útfelújítás.

Ujlaki Attila

Már hetek óta járható a felújított miskolctapolcai út

Fotó: Bujdos Tibor

Szerdán tartották az „Útfejlesztések Miskolctapolcán és környékén” című projekt záró rendezvényét, amelyen Veres Pál, Miskolc polgármestere hangsúlyozta, hogy a megvalósult elemek nemcsak az idegenforgalomnak, hanem a városrészben élőknek is kedveznek. 

Biztonságosabb közlekedés 

„Egy ilyen városrész, mint Miskolctapolca megérdemli a figyelmet, így azt is emberközeli beruházások valósuljanak meg, mint például az úthálózat fejlesztése” – mondta. Rámutatott: nemcsak az autósoknak kedveznek a megújult útszakaszok, hanem a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak egyaránt. „Több fontos turisztikai desztináció található a vársorészen, így elengedhetetlen az itteni infrastruktúra fejlesztése” – hangsúlyozta. 

Több részletben valósult meg 

Miklós Viktor az önkormányzat pályázati főosztályvezetője elmondta, hogy 2017-ben sikeresen pályázott az önkormányzat a forrásokra, amelynek keretében a beruházások elkészülhettek. „A tapolcai utak megújulása négy részletben valósult meg, mindegyik befejeződött kivéve a Miskolctapolcát és a Görömböly városrészt összekötő útszakasz, amelynél még most is gőzerővel folyik a munka” – mondta. A főosztályvezető emlékeztetett a projekt közel 1,8 milliárd forintból valósult meg. 

Több szempontból fontos 

A projekt célja, hogy Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára. A projektben szereplő útvonalak felújításának, illetve a Miskolctapolca - Görömböly összekötő út megépítésének, kerékpáros nyom kialakításnak igénye hosszú évekre nyúlik vissza. Miskolc város szerkezetében régóta hiányzó kapcsolatok valósulhatnak meg. A fejlesztések illeszkednek a Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatában foglaltakhoz is, továbbá hozzájárulnak a pályázati cél megvalósításához azáltal, hogy a városrészek között közlekedő munkaerő mobilitásának feltételeit javítják, amely elsősorban Miskolctapolcáról kimenő forgalomként jelentkezik a környező foglalkoztatók, gazdasági szervezetek felé. Ezzel a beruházás közvetlenül és közvetve hozzájárul a foglalkoztatás-növeléshez, vagy a foglalkoztatottság megtartásához, és a munkaerő mobilitás feltételeinek javításához.
A projekt a következő részeket foglalja magába Miskolctapolca területén:
- Iglói út Győri utcától a buszfordulóig tartó szakaszának, a Csabai utca Fagyöngy utca - Görömbölyi utca közötti szakaszának, valamint a Fagyöngy utca Csabai utca felőli 65 méteres szakaszának felújítása, kerékpáros nyom kialakítása.
- Miskolctapolcai út felújítása a Futó utca – Győri utca között, az útszakasz, mintegy 2500 méter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában