Havazás

2023.12.01. 10:05

Folyamatos a síkosságmentesítés a miskolci utakon (frissítve)

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai az éjszaka folyamán is az utakon dolgoztak. Öt hótoló-sószóró géppel járták a város fő -és mellékutcáit. Az éjszakai órákban összesen hetven tonna sót szórtak ki.

Dolgoznak a Városgazda munkatársai

Forrás: városháza, sajtóosztály

Reggel tovább folytatódott a síkosságmentesítés, szerencsére az időjárás is kedvezően járul hozzá a munkához, hiszen a csütörtökön leesett hó mára olvadásnak indult. A sűrűn használt útvonalak ezért nincsenek is lefagyva, inkább hókásásak.

Jelenleg három gépjármű van üzemben az utakon, Ómassa-Pereces-Lillafüred, Búza tér-Tapolca és mellékutcái, valamint Győri kapu-Diósgyőr és mellékutcái vonalakon. Kiemelt területek a busz – és villamosmegállók környéke, hiszen ezek a pontok a legforgalmasabbak.

A főutak síktalanítása mellett a szakemberek a lakossági bejelentésekben jelzett problémákat is igyekeztek megoldani. Több jelzés is érkezett elakadt autókról, ezekben az esetekben a Városgazda igyekszik a legrövidebb időn belül intézkedni.

11:22

Miskolc főútjai, buszvonalai jól járhatók, a haladási sebességet néhány helyen korlátozhatja a hókása, adta hírül a miskolci városháza sajtóosztálya késő délelőtt. Mint írták: a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a délelőtt folyamán a mellékvonalakat takarítják és síkosság-mentesítik, elsősorban a lakossági bejelentések figyelembevételével. A munkálatok Ómassa-Varga-hegy-Batthyány-sor, a miskolctapolcai mellékutcák és a Diósgyőri stadion környékén zajlanak.

Figyelmeztetnek: Az elakadt autómentések eddigi tapasztalatai alapján kérik az autósokat, hogy akinek nincs téli gumi a járművén, az válassza inkább a tömegközlekedést! A jelenlegi időjárási viszonyok miatt a nyári gumi használata fokozottan balesetveszélyes!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában