Veszélyjelzés

2023.12.01. 07:42

Piros riasztás Borsodban - itt kell csúszós, jeges utakra számítani, hó után jön az ónos eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb, harmadfokú, piros riasztást adta ki ónos eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Mezőkövesdi járására.

Boon.hu

Ónos esőre kell számítani.

Fotó: Ádám János

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait. Az érintett területeken fokozott odafigyelést kérünk mindenkitől. Ha tehetik, ne induljanak útnak, sem gyalogosan, sem autóval. Ne parkoljanak fa alatt vagy vezeték közelében. Készüljünk fel arra az esetre is, ha vezetékszakadás miatt nem lenne áram, készítsenek be elemlámpát, vagy gyertyát. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot - közölte az katasztrófavédelem péntek reggel.

Ónos eső Borsodban

A késő délutáni, esti órákig a Szombathely-Debrecen vonal tágabb térségében nagy területen 20, helyenként akár 30 mm-t meghaladó mennyiségű eső hullhat.

Nógrádban és Borsod északi részén, valamint a nyugati határ térségében előfordulhat átmeneti gyenge ónos eső - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában