Akár hó is eshet

2023.12.21. 11:00

Fehér karácsonyra vágyik? Irány a Bükk!

Hidegfront érkezik csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére, és írják, a hegyek csúcsain hó is eshet.

Boon.hu

A bánkúti webkamera képe csütörtökön délelőtt

Forrás: Időkép.hu

Ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás sem kizárt - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja, sőt az erős széllökések miatt még elsőfokú, sárga riasztást is kiadtak a térségre. Karácsonykor sem várható sokkal jobb idő az előrejelzések szerint. Kis halvány reménysugár a fehér karácsonyra vágyóknak, az Északi-középhegység hegycsúcsain gyenge havazás kezdődhet, amelyből legfeljebb pár centis hóréteg képződhet. Igaz, a hegy lábánál havaseső a valószínűbb. A bánkúti webkamera szerint – A Bükk csúcsán elhelyezett kamerából kitűnő rálátás nyílik a síterepre – havas táj látható. Vagyis aki kirándulásra is szán időt karácsonykor, az a hegycsúcsok felé vegye az irányt. 

Bár hidegfront köszönt ma be, a vármegye városaiban, sík területein az előrejelzések szerint ez viharos szél formájában jelentkezik, a hőmérő higanyszála viszont várhatóan még késő este sem süllyed 0 fok alá. 

Szenteste, azaz december 24-én az előrejelzések szerint ha lesz is csapadék, apró szemű, nagyon gyenge eső valószínű. December 26-án a – portál előrejelzését figyelve – még a nap is kisüthet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában